| Edición diaria núm: | Año: 10 | Noticias: | Fotografías: | Comentarios de usuarios:

Miércoles, 5 de mayo de 2021

POBLACIONES » Cullera » Cullera comença esta setmana ja amb el primer tall de carabasses a l’aire lliure del territori valencià i de tot l’Estat
» Agricultura » Economía

Cullera comença esta setmana ja amb el primer tall de carabasses a l’aire lliure del territori valencià i de tot l’Estat

Cullera s’ha convertit en un punt neuràlgic pel que fa a la producció de carabasses en les nostres comarques

 

LA UNIÓ de Llauradors informa que la localitat de Cullera (Ribera Baixa) inicia aquesta setmana el primer tall de carabasses cultivades a l’aire lliure del conjunt de zones productores del nostre territori i també de tot l’Estat. Enguany, i per segon any consecutiu com a conseqüència de la crisi sanitària de la Covid-19, no es pot celebrar la Festa ni el dinar amb un menú composat per productes combinats amb carabassa.
Cal assenyalar que des de fa uns anys, Cullera s’ha convertit en un punt neuràlgic pel que fa a la producció de carabasses en les nostres comarques. De fet, la superfície de cultiu no para de créixer i ja hi ha prop de 300 fanecades dedicades al cultiu.
El número de varietats cultivades de carabassa són cinc diferents i la campanya s’enceta amb la potimarró cultivada en ecològic i a més situada en terrenys del Parc Natural de l’Albufera. El 80% de la carabassa ecològica que es fa a la població de la Ribera Baixa es destina cap a l’exportació i en canvi la que es produix en convencional va pràcticament tota dirigida al mercat interior. En aquest sentit, des de LA UNIÓ de Llauradors s’aposta per promocionar el consum dels productes ecològics a les nostres comarques, per a que els consumidors puguen gaudir d’aliments locals cultivats sense productes químics i que tot no se’n vaja a l’exportació.
A la potimarró li seguiran la cacauet híbrida, piu de burro i la de torrar. També, com a novetat enguany, s’està començant a treballar amb la carabassa de cabell d’àngel i ja hi ha converses amb empreses agroalimentàries per tal de produir, si les proves que s’estan fent continuen sent positives, una collita més gran per subministrar a la industria confitera.
Cada vegada s’incrementa el número de llauradors interessats en produir carabassa a Cullera, conseqüència de la capacitat productiva i de l’interés dels comerços per a adquirir aquest producte de tan bona qualitat. En aquests moments ja hi ha uns 10 productors dedicats professionalment a produir aquest cultiu.   
LA UNIÓ
 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.
  • 0Comentario
    Imprimir Enviar a un amigo
  • Compartir

Noticias similares

AÑADIR UN COMENTARIO

* Escribe en cifra el resultado de la suma en el campo.

* Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

* La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

* El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador. * Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto,    ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de    apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos. * EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario, ni se hace responsable de las opiniones    vertidas. * Se recomienda no abusar de las mayúsculas ni de abreviaturas. * Los comentarios tienen que guardar relación con el tema del que trata la noticia. * No se admiten comentarios de carácter publicitario.