Cullera celebra una jornada sobre el futur de la Unió Europea

Lunes, 18 de diciembre de 2017 | e6d.es
• El delegat del Consell per a la UE, Joan Calabuig, expressarà la seua visió sobre l'esdevenir del projecte comú europeu

._000344

._000471
Amb motiu del sexagèsim aniversari dels Tractats constitutius de la Comunitat Econòmica Europea, Cullera acollirà dilluns que ve 18 la jornada '60 anys des del tractat de Roma’. El convidat principal d'este acte organitzat pel consistori és el delegat del Consell per a la UE, Joan Calabuig, qui exposarà el seu pensar sobre el futur d'Europa com a projecte polític i econòmic comú.
L'acte s'iniciarà a les 19.30 hores en l'Auditori Municipal i comptarà amb la presència de l'alcalde, Jordi Mayor, encarregat d'inaugurar-la. Precisament, Mayor s'ha mostrat des del seu accés a l'alcaldia molt compromés amb l'europeisme.
«L'auge del populisme suposa una amenaça per a la integritat de la UE. Cal que els defensors dels valors que representa Europa lluitem contra açò donant arguments a la ciutadania sobre els beneficis de pertànyer a la UE i impulsant les millores necessàries en el projecte europeu per a adaptar-ho a les exigències actuals», afirma Mayor.
A la xarrada de Calabuig li seguirà una ronda de preguntes del públic amb la qual es vol crear un espai de diàleg i resoldre qualsevol dubte sobre el tractat fundacional i la seua evolució al llarg dels anys. La jornada comptarà a més amb una exposició gratuïta sobre la transformació d'Europa des de la signatura del Tractat de Roma que romandrà en el hall de l'Auditori Municipal fins al 15 de gener.

Iniciatives europeistes anteriors
L'Ajuntament de Cullera ja va convidar la primavera passada a l'eurodiputada socialista Inmaculada Rodríguez-Piñero qui va mantindre un debat amb els alumnes de Batxillerat i de l'ESO. Posteriorment, els centres educatius van triar als dotze alumnes amb els expedients més brillants de primer de Batxillerat perquè, el següent mes de maig, visitaren les institucions europees i conéixer així el seu funcionament de primera mà. Este projecte va ser apadrinat per la mateixa Rodríguez-Piñero i va comptar amb la col•laboració de l'Agència de Desenvolupament Local (ADL) i la regidoria d'Educació del consistori.
Ajuntament de Cullera