Cullera asfaltarà 35.000 metres quadrats de carrers en les pròximes setmanes

Martes, 11 de diciembre de 2018 | e6d.es
• L'actuació inclou l'entrada sud de l'N-332 des de Favara, molt degradada

._000349

._000296
Cullera es disposa a executar la major operació d'asfaltat de vials públics dels últims anys. El consistori durà a terme la repavimentació d'un total de 35.000 metres quadrats de carrers i carreteres durant les pròximes setmanes en aplicació d'un pla de millora que tracta de pal·liar el mal estat en el qual es troben moltes de les vies després d'anys sense inversió.
Entre les principals actuacions es troba el condicionament de l'entrada sud per l'N-332 (accés des de Favara), popularment coneguda com 'El cargol'. Es tracta d'un dels principals accessos al municipi que presenta un ferm deteriorat i suposa un greu perill per a la seguretat vial.
El consistori ha assumit esta actuació per valor de 287.000 euros amb la qual s'asfaltaran al voltant de 12.000 metres quadrats. La intervenció contempla també la instal·lació d'il·luminació amb 32 punts de llum, senyalització, sistemes de protecció i l'ornamentació de la rotonda de Caleta.

Sabors al pes. Sueca - Cestas ecológicas personalizadas con productos gourmet 100% naturales. 
Estas Navidades regala salud
  ._000576


La millora de l'entrada per Favara per la nacional era una reivindicació històrica. L'alcalde de Cullera, Jordi Mayor, admet que «no era de rebut que un municipi com el nostre comptarà amb una entrada principal en eixe estat de degradació, el que a més de donar mala imatge suposa un perill per a la seguretat vial».

Inversions en els barris
D'altra banda, des d'este dijous s'iniciarà el fressat i asfaltat d'un total de 20 carrers (complets o parcials) del nucli urbà repartits en diferents barris. En el Raval de Sant Agustí s'intervindrà en els carrers Alboraia (inclou la plaça), Sant Josep, Dels Molins, Sant Tomàs de Vilanova, Sant Agustí, Sant Andreu i De la Despedia. Pel que fa a la Vila, s'asfaltaran Sant Llorenç, Alberic i un tram de Pescadors. En el barri de la Bega, Colón, la Marina, Ateneu Musical, Rei en Jaume i l'avinguda del Port.Finalment, en barri de Sant Antoni s'asfaltarà Replà de Sant Antoni, un tram de la pujada al santuari, la plaça Enric Valor i els carrers Tir i Progrés. En el cas dels carrers la inversió ascendix a 200.000 euros i suposa un total de 23.000 metres quadrats.

Criteri tècnic
El criteri seguit pel consistori per a executar estes inversions és estrictament tècnic. «S'ha fet una valoració per part dels tècnics municipals i s'han establit unes prioritats en funció del mal estat de les vies i del trànsit que suporten», ha detallat Mayor. L'alcalde és «conscient» que «encara queden molts carrers que necessiten una intervenció urgent i per açò estem fent un esforç inversor en esta matèria dins de les nostres limitacions pressupostàries». En eixe sentit, ha posat en valor que «durant esta legislatura estem asfaltant més que en les dos anteriors juntes» i ha assenyalat que la intenció del govern municipal és afrontar en un segon pla de cara a l'any pròxim un altre grup de carrers que estan en mal estat.
«La política municipal ha de contemplar plans de manteniment perquè en el futur no torne a passar el que ens ha ocorregut fins ara, que després d'anys d'abandó ens trobem amb mitja ciutat en mal estat», ha conclòs el primer edil.

Ajuntament de Cullera