| Edició núm. | Any: 12 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 24/07/2017

POBLACIONS » Cullera » Medi ambient i naturalesa

Cullera actua contra la molesta plaga de la caparreta vermella

Este estiu envaïx les zones de muntanya i amenaça les figueres de pala


._000489

._000488
Cullera durà a terme un tractament de control de la plaga de la caparreta vermella (Dactylopius opuntiae), un insecte que tot i que resulta inofensiu per als humans este estiu envaïx especialment les zones de muntanya de la localitat causant molèsties als veïns. L'ajuntament riberenc ha decidit prendre cartes en l'assumpte i dilluns que ve, 24 de juliol, actuarà en l'àrea muntanyenca que envolta el Castell, el punt on s'ha detectat una major concentració de l'insecte.
Per este motiu, l'accés a la fortalesa per les revoltes es tancarà eixe mateix dia des de les 7.30 del matí fins a les 15.00 hores per a facilitar els treballs, ja que esta és una de les rutes més utilitzades pels veïns i turistes per a accedir al Castell. El tractament es realitzarà sobre una extensió d'aproximadament de 4000 metres quadrats, ha informat este matí la regidoria de Medi ambient que dirigix Hugo Font. L'objectiu del mateix és reduir les molèsties que puga ocasionar i controlar la plaga amb mecanismes poc perjudicials per a les persones i l'entorn.
«Encara que no causen picades ni suposen un perill per a la salut de les persones, és cert que este estiu hem detectat una major presència i açò alarma als veïns de la zona. Per a evitar-los les molèsties de tindre núvols de caparretes vermelles al voltant de les cases o en el mateix Castell, hem decidit actuar», comenta el responsable de l'àrea de Medi ambient.
La caparreta vermella és un insecte paràsit de les figueres de pala —planta abundant en la muntanya de Cullera— que si arriba a proliferar en grans quantitats, infesta estes espècies vegetals podent fins i tot provocar la mort de la planta. El consistori tracta a més d'evitar que la presència de l'insecte s'estenga per l'àrea muntanyenca.
Encara que la caparreta vermella és inofensiva per als éssers humans, els mascles solen ocasionar molèsties durant l'estiu a causa del seu cicle biològic. Ho fan formant densos núvols de xicotetes bestioles voladores d'uns dos mil•límetres.
De vegades, se sol confondre amb les típiques 'rantelles' (mosquit comú), la qual cosa encara preocupa més als veïns. En eixe sentit, Hugo Font ha volgut tranquil•litzar als ciutadans «perquè moltes vegades ens comuniquen que tenen una invasió de mosquits però la veritat és que són caparretes vermelles».

Tractaments addicionals
Esta no és l'única plaga contra la qual actua el municipi. Des de l'hivern s'apliquen tractaments contra altres, entre les més molestes la del mosquit tigre i la mosca negra. Cullera ho fa en coordinació amb la resta de municipis de la comarca des de fa dos anys. A més, en estos moments la regidoria de Medi ambient negocia amb la Conselleria la possibilitat d'aplicar tractaments aeris contra esta espècie de mosquit com a reforç a les accions citades anteriorment.
Ajuntament de Cullera

 
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.