Cullera activa un dispositiu especial per a reparar les destrosses del temporal

Lunes, 23 de enero de 2017 | e6d.es
• El mar arrasa les platges de la localitat i penetra fins als carrers del Marenyet arrossegant canyes, mobiliari i fins i tot una barca

L'Ajuntament de Cullera ha activat hui un dispositiu especial per a restablir com més prompte millor la normalitat en les zones de la localitat afectades pel temporal marítim que assota estos dies el Mediterrani.
A primera hora del matí, l'alcalde, Jordi Mayor, ha presidit una reunió en la qual han estat presents els regidors de Platges i Serveis Exteriors, Salva Tortajada; Neteja viària, Hugo Font i Agricultura i Camins Rurals, Marc Joan, responsables de les diferents àrees encarregades de dur a terme les tasques necessàries per a reparar els danys causats en la costa, les zones urbanes i les rurals.
El consistori ha prioritzat dins de les seues accions la neteja de les zones d'habitatges per a facilitar l'accés als veïns, especialment en el Marenyet, l'Estany i el Brosquil, segons ha explicat el primer edil. La menor incidència de la pluja ha permés ja este matí que els servicis municipals hagen començat a treballar amb l'objectiu de retirar els desfets que s'acumulen en camins, com el de la Torre del Marenyet, i en la pedania del Marenyet.
Mayor, Tortajada i Font han inspeccionat sobre el terreny la situació en el municipi i han pogut comprovar de primera mà l'abast dels danys. El fort onatge ha arrasat la costa de la localitat, especialment la zona sud on algunes platges com la del Marenyet han sigut literalment engolides. No obstant això, en la part nord tampoc s'han lliurat. En el Dosser, per exemple, hi ha dunes destrossades.
 
Canyes dins les cases
En zones com la platja del Cordobés el temporal ha enderrocat el mur de contenció i ha arribat a penetrar a l'interior del popular restaurant que dóna nom a esta zona. Així mateix, alguns carrers del Marenyet s'han vist anegats per l'aigua. Anit, alguns semblaven rius. El mar ha penetrat fins a l'interior arrossegant el mobiliari de platja, pedres i fins i tot fins a una barca (patinet) que ha aparegut en els voltants de la Torre del Marenyet.
Les canyes tornen a ser un problema afegit. Si Cullera ja va retirar fa poc de temps més de 400 camions amb brutícia acumulada en les seues platges després del temporal de desembre, esta vegada la situació torna a repetir-se amb més intensitat perquè les canyes han penetrat fins a l'interior dels habitatges.
Des de principis de la dècada passada no es registrava un temporal d'esta magnitud i ara el consistori espera una resposta ràpida per part de les Administracions superiors, ja que «estem davant una situació excepcional que requerix ajudes excepcionals», ha conclòs Mayor.
Ajuntament de Cullera