CSIF exigeix a Sanitat més informació, coordinació i mesures preventives per al personal sanitari davant el coronavirus

Viernes, 28 de febrero de 2020 | e6d.es
• El sindicat ha reclamat hui, en la Comissió de Seguretat i Salut Laboral de Conselleria, més equips de protecció individual


._000640

._000603
El sindicat CSIF ha exigit a Conselleria de Sanitat, en la Comissió Sectorial de Seguretat i Salut Pública, més informació sobre les mesures aplicades per a previndre el contagi del coronavirus o COVID-19, major coordinació entre departaments de salut i els equips necessaris i ben dotats de protecció individual per a treballadors del sector sanitari.
La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha plantejat hui una bateria de preguntes i actuacions por registre d'entrada i també en la pròpia comissió, en la qual ha lamentat que cada departament de salut haja d'aplicar les seues pròpies mesures sense que existisca una coordinació efectiva per part de Conselleria de Sanitat.
CSIF també ha mostrat el seu malestar per la falta d'informació als comités de seguretat i salut laboral sanitaris i, en conseqüències, als delegats de prevenció, que són els qui després informen el col•lectiu de treballadors. El sindicat igualment ha reclamat més equips de protecció individual i que siguen extensibles a tots els empleats públics en centres sanitaris que entren en contacte amb pacients, inclosos zeladors o administratius. Referent a això ha recordat que molts centres d'atenció primària no tenen mampares de separació en els seus taulells. També ha emfatitzat que falten màscares en centres de salut.
La central sindical igualment ha traslladat la falta de resposta al seu escrit de 31 de gener en el qual exigia protocols per a garantir la seguretat dels empleats públics. Referent a això, subratlla que gràcies a la professionalitat d'aquests últims s'està realitzant una labor eficient, ja que per part de Conselleria no existeix la necessària informació.
CSIF, de la mateixa manera, ha sol•licitat dades sobre la convocatòria extraordinària i urgent del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut sobre li evolució del coronavirus i les mesures a implantar.
CSIF


 

._000708

,_000698

._000696