Compromís per Sueca reclama al govern municipal una bateria de 9 mesures per contrarestar la crisi climàtica

Jueves, 25 de julio de 2019 | e6d.es
• I convida a les associacions de Sueca a participar activament en aquesta iniciativa que afecta el nostre territori, la nostra biodiversitat, població, activitat, mobilitat, salut, entre d'altres
._000410
Compromís per Sueca reclama al govern municipal una bateria de 9 Mesures Immediates per adaptar el nostre municipi i ajudar a contrarestar la crisi climàtica.
1. Implementar i fer efectiu el més prompte possible el PMUS ja iniciat per nosaltres per a millorar no sols la mobilitat urbana dins de la sostenibilitat i baixar les emissions de CO2.
2. Que s'apliquen les modificacions ja estudiades i proposades pel departament de Medi Ambient l'anterior legislatura sobre la taxa de circulació de vehicles no contaminants i híbrids per afavorir mitjançat mesures d'aquest tipus la implantació al nostre poble un nou model sostenible i més net que contribuïsca a la rebaixa d'emissions de gasos d'efecte hivernacle.
3. Que es considere prioritari en canvi de la flota de vehicles municipals a elèctrics en un pla que abaste tota la legislatura.
4. Que s'implemente la intensificació, conscienciació i neteja del nostre riu, séquies i canals de manera que es controlen l'abocament de plàstics.
5. Que es condicionen les subvencions i permisos municipals a aquelles associacions, clubs, etc que no signen un compromís en el sentit d'utilitzar als seus actes plàstics reutilitzables i no d'un sol ús.
6. Demanar a les instàncies oportunes, ja siguen autonòmiques o estatals que no s'afecte ni es lleve la bossa d'arena davant de la nostra costa per alimentar platges situades al nord del port de València ni a cap altre lloc pels perjudicis que suposaria per a les nostres platges i la nostra biodiversitat tal i com sostenen experts en la matèria.
7. Demanar als titulars de Costes que ens incloguen en un pla de regeneració dunar per afavorir la protecció del corriol i les postes d'ous de les tortugues marines entre d'altres espècies protegides.
8. Potenciar, protegir i recolzar l'economia local i de proximitat i afavorir el subministrament agroecològic en els serveis de restauració municipal i estenent-los a la resta de la població.
9. Que la justícia, la democràcia i la transparència siguen els pilars fonamentals de totes les mesures que s'apliquen, per la qual cosa cal establir un mecanisme de presa de decisions de la ciutadania de caràcter vinculant amb competències en matèria de vigilància, seguiment i control de les mesures adoptades i que en especial es faça partícip al Fòrum D'Associacions de Sueca i que les iniciatives que s'adopten puguen incorporar-se a la propera Setmana de la Salut a Sueca, segona edició.
Per això serà necessari establir indicadors i objectius verificables i quantificables. Es fa necessari garantir que aquest mecanisme integre especialment la visió de gènere i d'altres col•lectius vulnerables.


 
D'aquesta manera, Compromís no sols es suma a la declaració d'Emergència Climàtica formada per les principals organitzacions ecologistes, sinó que convida a les associacions de Sueca a participar activament en aquesta iniciativa que afecta el nostre territori, la nostra biodiversitat, població, activitat, mobilitat, salut, entre d'altres. Estes mesures es sol•licitaran al proper plenari municipal per complementar, activar i ampliar les ja iniciades per Compromís la legislatura passada i amb el desig de que es sumen la resta de formacions polítiques. Des de Compromís reclamem que s'implementen les intervencions necessàries sense excuses ni dilacions donada l'extrema gravetat que comporta l'actual crisi climàtica.
Compromís per Sueca._000663
._000654

._000657