Compromís per Alzira critica a Fita i Bastidas per les festes de San Bernat

Sábado, 20 de julio de 2013 | e6d.es
• Gómez: “El PP toreja a l’oposició i a la ciutadania respecte a la programació de festes de Sant Bernat que, a més, no ha inclós cap grup que cante en valencià”

Des del passat mes de maig des de Compromís per Alzira venim demanant al regidor de Festes, el Sr. Fita, que ens anara informant del programa de festes de Sant Bernat. I no només no ho ha fet sinó que hem anat sabent dels diferents actes per la premsa, una pràctica a la que últimament ens té acostumat el PP d’Alzira i per la qual, l’oposició s’assabenta de moltes coses abans pels mitjans de comunicació que per la informació donada per l’equip de govern del PP.
No ha estat fins el passat dilluns, dia 15, que hem pogut conèixer la totalitat de la programació festiva amb el repartiment que s’ha fet de la mateixa. Una de les apostes és contar amb artistes locals i comarcals per a les actuacions. Ens pareix important comptar amb la gent de casa, el que no ens pareix tan bé és que açò es dega a la cojuntura i les estretors econòmiques i no a la vertadera aposta per aquesta gent.
El que també trobem a faltar dins de l’oferta festiva és l’actuació d’algun artista o grup en valencià. El PP continua marginant la música en valencià. Els grups que fan la seua música en valencià són de qualitat, atrauen a molta gent i no suposa una gran despesa la seua contractació. Per exemple, el Feslloch – festival de 3 dies plens d’actuacions- que, amb un poc més de la meitat del pressupost de les festes patronals d’Alzira, cada any veu com augmenta l’afluència de gent.
I per si no fora poc, a la programació tornen els bous al carrer. Al Ple de juny, se li va preguntar a Fita si hi hauria bous enguany i el regidor de festes va respondre que “està en tramitació la documentació per vore si s’accepta o no; no sabria que dir-li”. Se veu que el Sr. Fita vol implantar una tradició que Alzira mai ha tingut, creant de fet un problema que mai havia existit.
Això demostra la forma d’actuar del Sr. Fita que ja va avançar en l’organització de la Tamborada: falta de transparència, falta de control de la despesa i mala gestió.
Una altra mostra de la incompetència del Sr. Fita és la suspensió del concert de Francisco amb Els Parrandboleros. El motiu de la suspensió –del qual també hem sabut per la premsa- és la falta d’assistència. L’entrada costava 16 € així, segons el regidor, a l’Ajuntament no li costava diners. Esperem que siga així, que no hi hagen sorpreses i que es tornen els diners a tots aquells que compraren l’entrada.
El Sr. Fita, en la mateixa intervenció del Ple de juny va dir que “mentre estiga aquest equip de govern, no hi haurà Comissió de Festes”. Des de Compromís per Alzira insistim que és necessari més participació en l’elaboració del programa de festes, donada la incompetència de Fita i del PP; per això cal una Comissió de Festes on estiguen representades totes les associacions culturals, festives, cíviques i esportives per a que les festes de Sant Bernat tornen a ser dignes d’una capital de comarca com és Alzira.
Per últim, cal tindre en compte que molta gent per diferents motius passa l’estiu a Alzira per la qual cosa es podria tindre una programació cultural durant tot l’estiu com, per exemple, fer cinema al carrer. A més, aquesta programació podria donar vida al comerç local.
Diego Gómez
Compromís per Alzira

Julio 2013 - Todas las noticias de Alzira - Clic aquí