Compromís per Almussafes recorda la necessitat d’executar el col·lector del Carrer Santa Creu

Martes, 13 de noviembre de 2018 | e6d.es
• Insta a l’ajuntament, a la Direcció General de l’Aigua i la Conselleria de Medi Ambient a dur endavant el seu compromís
._000520
En setembre la Generalitat ampliava el termini per a la finalització i justificació d'inversions dins del Pla Especial de Suport a la Inversió Productiva de Municipis altrament conegut com 'Pla Confiança'. Dins d'aquest pla es troba el projecte del col·lector del Carrer Santa Creu, projecte que des que es va licitar en 2010 ha estat paralitzat durant anys per les desavinences entre l'empresa adjudicatària i la Generalitat Valenciana. En novembre de 2014, després fer els sondejos corresponents i l'aprovisionament de material, quan finalment s'anava a iniciar la construcció va quedar novament aturada.
Històricament Almussafes pateix d'inundacions en algunes parts del seu nucli urbà, els carrers Cervantes, el Cano i Vicent Gay són un exemple. Fa poques setmanes el territori valencià va patir un episodi de Gota Freda que va ocasionar diversos problemes en tota la geografia incloent el Parc Industrial d'Almussafes. Al nucli urbà, i gràcies a la xarxa de col·lectors ja existent, aquest episodi no va tindre conseqüències destacables. Malauradament i com a conseqüència del canvi climàtic, la previsió d’episodis de Gota Freda augmentarà en freqüència i intensitat, pel que hauria de ser una prioritat tindre una xarxa de col·lectors preparada per als casos més greus.
La construcció de nous col·lectors i la millora dels ja existents sempre ha sigut una de les principals reivindicacions de Compromís, tant des de l'oposició com des del govern. En octubre del 2017 Compromís ja va presentar una moció mitjançant la qual s'exigien una sèrie d'actuacions en tota la xarxa de col·lectors del nucli urbà, actuacions que malauradament no s'han tingut en compte per l'actual equip de govern, tot i votar a favor en el seu moment.
A més en els últims anys, per als Pressupostos Generals de l'Estat des del col·lectiu local, i a través de Joan Baldoví, s'han presentat esmenes valorades en 4.000.000 euros per a la prolongació del col·lector de l'Avinguda Algemesí fins al barranc del Tramusser.
Lourdes Moreno, portaveu del grup municipal, recorda que la xarxa de col·lectors és fonamental per a la seguretat i tranquil·litat dels veïns i veïnes d'Almussafes, especialment de les zones més afectades. "Cal que aprofitem la bona predisposició del Govern del Botànic i accelerem els tràmits per a construir el col·lector del carrer Santa Creu quan abans millor, així evitarem futurs problemes" ha destacat la portaveu.
Ara, amb l'ampliació del termini per a l'execució del Pla Confiança s'obri de nou l’oportunitat de reivindicar i executar aquesta infraestructura fonamental. Per això des del grup municipal de Compromís portaren al darrer plenari ordinari una moció que fou presentada conjuntament per tots els grups i aprovada per unanimitat. La moció insta tant a l'ajuntament com a la Direcció General de l'Aigua i a la Conselleria de Medi Ambient a complir amb el compromís adquirit en el seu moment amb el col·lector del Carrer Santa Creu.
Compromís per Almussafes