Compromís de la Ribera dóna suport a la manifestació en defensa dels cítrics valencians

Viernes, 14 de diciembre de 2018 | e6d.es
• I vol mostrar la seua solidaritat amb tots els llauradors i treballadors i treballadores del camp i del sector agrícola

._000300

._000351
El Fòrum de productors agrícoles d'Algemesí ha convocat una manifestació per al divendres 14 de desembre a les 18.00 hores amb el lema "Ja no podem aguantar més!", aquesta reivindicació és un crit d'auxili per la situació agònica que està patint el camp valencià i en concret el camp de La Ribera. El punt de trobada serà el Museu de la Festa d'Algemesí i finalitzarà a la Plaça Major.
Josep Bermúdez, portaveu local de Més Algemesí – Compromís, ha explicat la situació del camp valencià "enguany pobles com Algemesí, així com Alzira, Guadassuar, L'Alcúdia, Carlet, Albalat, Polinyà, Sueca i tants d'altres, han patit una forta pedregada i unes fortes pluges que han afectat la producció agrícola. Però el colp definitiu a la viabilitat del cultiu dels cítrics a la nostra comarca l'ha donat l'acord de la UE amb els països del Sud d'Àfrica" a més el regidor d'Algemesí ha remarcat que "pedregades i pluges no es poden ni preveure ni evitar, però els acords comercials que enfonsen l'economia d'una comarca sí".
Albert Furió, portaveu comarcal de Compromís, ha manifestat el suport comarcal a la manifestació en defensa dels cítrics valencians "Compromís de la Ribera vol mostrar el seu suport a la manifestació que tindrà lloc a Algemesí i vol mostrar la seua solidaritat amb tots els llauradors i treballadors i treballadores del camp i del sector agrícola que estan passant moments molt durs". Així mateix ha explicat el treball que s'està realitzant des de les institucions per a garantir la viabilitat de la producció agrícola valenciana "des del govern del Botànic estem treballant colze a colze amb el sector agrícola per demanar al Govern estatal i a Europa que s'active la clàusula de salvaguarda de l'acord amb el Sud d'Àfrica perquè en anys posteriors no torne a passar que la taronja de la Ribera es quede als arbres mentre que es comercialitza la taronja d'altres països a les grans superfícies".
Els llauradors d'Algemesí no estaran sols, Joan Baldoví, Diputat per Compromís al Congrés de Diputades i Diputades, ha comunicat la seua assistència a la manifestació. També han confirmat l'assistència a la manifestació alcaldes, regidores i regidors de Compromís de la Ribera, entre ells, l'Alcalde d'Alzira, Diego Gómez, el de Catadau, Hèctor Roig, o el de Manuel Josep Antoni Pastor. També donen suport l'alcalde de Guadassuar Voro Montanyana i el tinent alcalde de l'Alcúdia Paco Sanz. Així com multitud de regidors i regidores dels municipis de la comarca.
Compromís