Compromís celebra un acte obert de primàries a l’Alcúdia

Viernes, 1 de marzo de 2019 | e6d.es
• 20 candidats i candidates a les Corts Valencianes i al Parlament Europeu participen en un acte en el procés de primàries obertes
._000600 

._000509
Aquesta setmana va tindre lloc a l’Alcúdia un acte amb 20 candidats i candidates de les Primàries de Compromís, que va demostrar els valors d'una força política valencianista, d'esquerres, ecologista i feminista. En torns de 4 minuts, presentats per candidata a l’alcaldia Vero Roig i per l’anterior candidat i actual Primer Tinent d’Alcalde, Paco Sanz, des del President de les Corts Enric Morera Català, passant pel parlamentari europeu Jordi Sebastià Talavera, pels diputats i diputades de les Corts Graciela Ferrer, Isaura Navarro, Paco Garcia Latorre i Juan Ponce, els diputats provincials Josep Bort, Xavier Rius i Pilar Moncho Matoses, o els candidats Ferran Barberà, Carles Esteve, Bàrbara Estruch, Ferran García, Carmen Gayá, Josep Gimeno, Josep Miquel Moya, Xavier Navarro, Paula Tuzon, Nathalie Torres i Myriam Fernàndez, exposaren amb els seus projectes i els motius que els han impulsat a presentar-se a les primàries.
Els 17 candidats a diputats de les Corts Valencianes i els 3 candidats a encapçalar la llista al Parlament Europeu, exposaren de 5 en 5, les seues propostes i els motius que els han impulsat a presentar-se a aquests procés de primàries.
Cal destacar la singularitat única de les primàries de Compromís en les que pot participar qualsevol persona amb més de 16 anys i que compartisca els valors de Compromís. En tan sols 1 minut es pot inscriure a la pàgina primaries.compromis.net/, de manera gratuïta i sense necessitar d’estar afiliat a Compromís.
L’altra singularitat i valor d’aquestes primàries és que les votacions decideixen, no sols els primers candidats de les llistes, sinó la totalitat de la seua composició.
El passat dissabte, a falta d’una setmana per tancar la inscripció, ja s’havien apuntat 36.000 persones, 7.000 més que fa 4 anys, pel que es calcula que s’arribarà a la xifra de 40.000 valencians i valencianes.
En definitiva, un procés que fomenta la democràcia interna on, al contrari de la resta de partits que elegeix els seus candidats de dalt a baix, són les pròpies persones inscrites les que ordenen i prioritzen els candidats i candidates. 
Compromís

 

._000500VD