Comença la 'Campanya d’Identificació Animal' a Carcaixent

Lunes, 26 de febrero de 2018 | e6d.es
• La Regidoria de Protecció Animal recorda l'obligatorietat de la implantació del xip identificatiu en els animals domèstics

._000500
._000448 
Des de hui fins el 9 de març en totes les clíniques de Carcaixent s’oferirà informació i material promocional sobre l’obligatorietat de la identificació dels animals domèstics amb un xip i el seu registre en la base de dades autonòmica. Segons la legislació, els propietaris dels gossos amb domicili habitual en la Comunitat Valenciana estan obligats a identificar-los amb un dispositiu electrònic i registrar-los en el RIVIA (Registre Informàtic Valencià d’Identificació Animal) per poder facilitar així la localització del propietari o propietària en cas d’abandonament, pèrdua o sostracció.
Tot i que és obligatori per als gossos i recomanable en la resta d’animals domèstics, són molts els que no estan degudament identificats, dificultant així a la Policia Local avisar als propietaris quan es troben davant una situació abandonament o pèrdua. És per este motiu, i davant el creixent nombre de casos que s’estan donant a la localitat, que la Regidoria de Protecció Animal en col•laboració amb totes les clíniques Veterinàries de Carcaixent, han llançat una campanya informativa i promocional per recordar que la llei obliga a que els animals estiguen degudament identificats i donats d’alta en el RIVIA, gestionat pel Consell Valencià de Col•legis Veterinaris.
Per a Carles Albert, Regidor de Protecció Animal, un dels objectius de la Campanya Animalista que va llençar l’Ajuntament de Carcaixent la setmana passada és conscienciar a la ciutadania de la múltiple problemàtica que suposa l’abandonament animal, «lamentablement és una realitat que vivim cada dia. Si els animals estigueren correctament identificats, a banda del benefici evident i immediat per a l’animal, facilitaria molt les gestions per a l’Administració, reduint el temps i cost que suposa fer front a cada cas». El regidor ha volgut agrair a totes les clíniques veterinàries «l’entrega i implicació total en esta iniciativa» ja que, com ha explicat, «demostra que hi ha una sensibilitat al carrer de cara al benestar animal que s’ha de recolzar i impulsar des de les institucions, i això és en el que estem treballant i en el que anem a treballar en els pròxims mesos».
Ajuntament de Carcaixent