Com afrontar l’adolescència?

Miércoles, 27 de marzo de 2019 | e6d.es
• Jaume Funes abordarà el 2 d’abril en Xúquer Centre Educatiu les incerteses educatives a les que s'enfronten les famílies i els docents en aquesta etapa
 
._000472
La sobreprotecció en la família, el paper de l'escola, l'equilibri emocional i la comprensió de la societat durant l’adolescència. Aquestes son algunes de les qüestions que s’abordaràn en una conferència gratuïta que acollirà el 2 d’abril Xúquer Centre Educatiu.
El psicòleg, periodista i escriptor Jaume Funes impartirà la conferència basada en el seu llibre “Estima’m quan menys ho meresca… per què és quan més ho necessite”. Funes, que ha dedicat gran part de la seua vida a comprendre i ajudar els adolescents treballant en escoles, al carrer i en espais terapèutics, reflexionarà al voltant de les principals incerteses educatives a les que s'enfronten les famílies i els docents en aquesta etapa del creixement com a persones.
L'obra de Jaume Funes mostra les seues reflexions i criteris per conviure activament i positivament amb els xics i xiques adolescents. Tot amb una mirada eminentment pràctica per donar respostes a quatre grans preocupacions adultes: la sobreprotecció, el paper de l'escola, l'equilibri emocional i la comprensió de la societat.
L'expert indica en el seu llibre que cal deixar créixer els adolescents, entenent les seues respostes, aparentment dures, com missatges ocults per continuar sentint-se estimats, per no descobrir la vida en soledat. L'autor dóna el testimoni de les seues capacitats, les seues angoixes, les seues incomprensions i suggereix com hauríem de ser i estar els adults que reclamen per dins i rebutgen per fora.
Funes convida a pensar sobre la relació amb els adolescents de casa. Inspira en lloc d'alliçonar i combina les ganes d'entendre'ls amb la necessitat de ser exigents amb ells però alhora autocrítics amb l'oferta que els dóna la societat, l'institut i la família.
Xúquer Centre Educatiu