Carlet ret homenatge a les persones majors amb una setmana d’activitats

Lunes, 7 de octubre de 2019 | e6d.es
• Dos dones centenàries reben el reconeixement de l’Ajuntament el passat dissabte

._000695

._000700
Carlet completava ahir diumenge una setmana d’activitats que s’iniciava el passat 1 d’octubre amb la commemoració del Dia de les Persones Majors. Dissabte, l’Ajuntament de Carlet lliurava una placa commemorativa a dos persones majors de la població. D’una banda, Vicenta Mas Reig, nascuda en 1918, que commemorava així els seus 101 anys de vida, i d’altra banda Maria Escoms Martí, de 105 anys. En este cas, el seu reconeixement el va rebre la seua neboda en el seu nom, ja que tot i ser nascuda a Carlet, emigrà a França en 1957 i allí residix a hores d’ara, tot i que se sent molt carletina.
El lliurament de les plaques commemoratives va ser el preludi de l’espectacle de revista «Maravilloso fue volver» en homenatge a Lina Morgan que va omplir el Teatre Giner de gom a gom dissabte a la vesprada.
La setmana del major es va iniciar amb una visita guiada al Teatre El Siglo, un espai que té 130 anys i que està pendent de la restauració. Les assistents pogueren conéixer la història del teatre de la mà del regidor i historiador Bernat Nogués, i recordar els moments viscuts al teatre en la seua joventut, ja que el teatre va ser un dels punts neuràlgics de la vida cultural de l'època. Una altra de les visites que va preparar la Regidoria del Major va ser a l’empresa de mels Primo Mendoza, una visita que es va fer dimecres. A més de les visites, els majors han gaudit de tota una setmana de competicions esportives com la petanca i de jocs de taula com els concurs de cartes, bingo i billar que s’han desenvolupat esta setmana al Centre d’Oci El Parc.
La setmana també va tindre el seu apartat gastronòmic, amb la participació de 23 cassoles d’arròs al forn i 18 dolços en els dos concursos que es feren dijous i que van comptar amb una notable participació. Divendres un berenar a les portes del Centre d’Oci El Parc reunia més de 300 persones, que a més assistiren al lliurament de trofeus de tots els concursos disputats al llarg d’esta setmana.
Ajuntament de Carlet


._000600
Rustibó  ._000608  The Texas