Carlet commemora enguany el 30 aniversari de l’agermanament amb Chilly-Mazarin

Domingo, 11 de febrero de 2018 | e6d.es
• Una delegació de la ciutat francesa viatjarà a Carlet per conéixer la ciutat i aprofundir en l’agermanament

._000255

._000256
Ara fa 30 anys, l’Ajuntament de Carlet subscrivia un protocol d’agermanament amb la ciutat francesa de Chilly-Mazarin, un protocol que enguany complix 30 anys i que la ciutat vol celebrar de manera especial. El primer pas ha estat un canvi en la imatge corporativa del municipi amb la inclusió del logo commemoratiu de l’aniversari al costat de l’escut de Carlet. Una imatge que simbolitza la col•laboració i l’intercanvi cultural dels dos municipis i que unix gràficament la imatge de les dos ciutats. D’una banda, la tipografia de la paraula Carlet està associada a la nostra estació del ferrocarril, edifici modernista obra de l’arquitecte Mora que identifica la ciutat i, d’altra banda, s’hi ha incorporat la imatge corporativa de Chilly-Mazarin.
Esta primera acció marca l’inici de tot un any de celebracions en què els francesos estaran presents des del pròxim mes. Una delegació de la ciutat francesa viatjarà a Carlet per conéixer la ciutat i aprofundir en l’agermanament, ja que en abril del 2015 canvià la corporació de la ciutat francesa, a hores d’ara presidida per Jean Paul Beneytou. Esta serà la primera ocasió en què la nova corporació de Chilly viatjarà a Carlet en esta legislatura i ho farà durant la celebració de la setmana fallera. «A partir d’esta visita es pretén estretir els vincles per tal de reprendre algunes activitats anuals com l’escola trasplantada i les vacances d’estiu dels escolars que han quedat suspeses per l’actual corporació de la ciutat francesa», explica el regidor d’Agermanament, Bernat Nogués.
La comissió encarregada de l’agermanament ha dissenyat un ampli programa d’activitats que es duran a terme al llarg de l’any i que afecten distintes àrees municipals, per tal de commemorar este aniversari i refermar els llaços amb esta ciutat. Activitats esportives al llarg de l’any en commemoració del 30 aniversari, la creació d’un banderí commemoratiu que lluiran els monuments fallers, la celebració d’un concert homenatge pel 30 aniversari de l’agermanament així com un acte popular per a celebrar la germanor amb els francesos a través de la gastronomia. A hores d’ara, el departament d’Agermanament treballa per tal de tancar un programa d’actes que siga participatiu i que implique la societat carletina.
Cal recordar que Carlet i Chilly-Mazarin iniciaren els primers contactes l’any 1987 i el procediment d’agermanament es realitzà al llarg de l’any 1988. L’aleshores alcalde, Josep Suey, i l’alcalde de Chilly, Gérard Funès, el 21 de maig de 1988 firmaven un acord d’amistat sota el patrocini de la Federació Mundial de Ciutats Unides, amb la intenció de promoure intercanvis culturals, turístics, socials i econòmics d’interés per al conjunt de les dues poblacions. Un acord que perviu 30 anys.
Ajuntament de Carlet