Carcaixent se suma a la celebració del Dia Internacional del Poble Gitano

Sábado, 7 de abril de 2018 | e6d.es
• La bandera del Poble Gitano estarà penjada al balcó de l’Ajuntament per commemorar esta data

Demà 8 d'abril se celebra el Dia Internacional del Poble Gitano. L'Ajuntament de Carcaixent, a través de la Regidoria de Benestar Social, vol sumar-se a esta celebració amb diverses iniciatives com penjar la bandera gitana en el Palau de la Marquesa i la instal•lació, el pròxim dimarts 10 d'abril, d'una parada en el mercat municipal on s'informarà de qüestions relacionades amb el poble gitano. L’objectiu d’esta campanya és visibilitzar i donar veu a la població gitana de la localitat, desmitificar creences errònies i contribuir a eradicar possibles prejudicis. Des de l’Àrea de Benestar Social han manifestat que el Dia Internacional ofereix l'oportunitat de reconèixer tots els valors del poble gitano, donant a conèixer la història i cultura de les persones gitanes a la societat i inclús al mateix poble gitano. Per la seua part, la regidora de Benestar Social, Teresa Oliver, ha remarcat que el 8 d'abril ha de ser un espai per a la unió, la igualtat, la integració i la convivència, una ocasió per a celebrar els assoliments aconseguits com a poble i gaudir del fet de continuar sent persones gitanes. «És un dia per denunciar les situacions de discriminació i desigualtat que continuen afectant el poble gitano en molts llocs del món, també al nostre entorn més pròxim», ha explicat.
La commemoració del Dia Internacional del Poble Gitano té el seu origen en el I Congrés Mundial Gitano celebrat a Londres el 8 d'abril de 1971, on va instaurar-se per consens la bandera del Poble Gitano i va decidir-se l'himne gitano Gelem, Gelem. Des d'este moment, el 8 d'abril es celebra pertot arreu. El Dia Internacional també és un dia per recordar les víctimes del racisme, en especial, a les més de 500 mil persones gitanes que varen perdre la vida durant la II Guerra Mundial a les mans del règim nazi.
A banda de les iniciatives al voltant del 8 d’abril, al llarg del present any, es realitzaran diferents programes i activitats amb la població gitana de Carcaixent, dins del marc de l'Estratègia Valenciana per la Igualtat i la Inclusió del Poble Gitano portada a terme per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana.
Ajuntament de Carcaixent