Carcaixent inicia una campanya per permetre l’entrada d’animals als establiments

Martes, 9 de abril de 2019 | e6d.es
• L’Ajuntament possibilitarà l’entrada d’animals en espais públics com la OAC o l’Espai de Desenvolupament Local
._000603
Des de la Regidoria de Protecció Animal de l’Ajuntament de Carcaixent en col•laboració amb l’Àrea de Promoció Econòmica, s’ha iniciat una campanya per a possibilitar l’entrada d’animals en els establiments de la localitat que així ho desitgen. L’objectiu de la iniciativa és normalitzar la convivència diària i la realització dels tràmits habituals de la ciutadania amb l’acompanyament de la seua mascota.
Per tal de donar exemple, l’Ajuntament de Carcaixent també permetrà l’entrada d’animals a les dependències de l’OAC i l’Espai de Desenvolupament Local (Centre d’Empreses) sempre que se seguisquen unes normes de comportament bàsic. Els animals de companyia estaran en tot moment baix la supervisió de la persona que els porte i subjectes amb corretja. D’igual manera, vetlaran per a que els animals es comporten de manera adequada i no produïsquen lladrucs ni cap tipus de molèsties. En cas, que els animals de realitzen les seues necessitats, s’haurà de comunicar al personal municipal per a que se´ls facilite els utensilis necessaris per a netejar-ho.
Des de hui s’ha iniciat una campanya informativa per a les empreses locals per tal que s’adherisquen a la iniciativa. Així, les persones propietàries dels establiments podran escollir entre permetre l’entrada o facilitar que els animals puguen romandre a les portes. Les normes ficades per a l´entrada als edificis municipals poden ser aplicables a la resta dels comerços encara que cadascú pot aplicar les seues pròpies condicions. Per al cas de l’hostaleria, si així ho desitgen, podran entrar els animals excepte en els llocs on es manipulen aliments.
Carles Albert, regidor de Protecció Animal, ha explicat que l’entrada d’animals en establiments està prevista en l’Ordenança Municipal Reguladora de la Tinença i Protecció d’Animals, «amb esta iniciativa li estem donant compliment al 100% del text i si volem que Carcaixent siga una ciutat amiga dels animals, en la qual les nostres mascotes es troben protegides no només per la pròpia ciutadania, hem de treballar per fer complir una legislació que empare els seus drets, com així hem fet i continuarem fent».
El regidor ha aprofitat l’ocasió per agrair als comerços i establiments que ja han mostrat el seu interès d’adherir-se a la campanya, “per tal d’aconseguir una veritable convivència entre la ciutadania i els animals és important que les dos parts col•laboren, els establiments facilitant l’entrada i les persones propietàries vetlant pel comportament dels seus animals dins, per este motiu considerem que suposa un pas molt important que hi haja disposició a col•laborar per part del teixit empresarial”, ha afegit.
Ajuntament de Carcaixent
._000410
 ._000546