Carcaixent imparteix el tercer curs de formació dirigit a cuidadors no professionals de persones dependents

Jueves, 3 de diciembre de 2015 | e6d.es
• El curs facilita al cuidador formació específica en matèria d’assistència sociosanitària i eines de suport emocional


._000213._000407
 
Este dilluns, 30 de novembre, el departament de Benestar Social, a través del Servei Municipal d'Atenció a la Dependència, va iniciar el tercer curs per a cuidadors no professionals de persones en situació de dependència. En total han assistit 20 cuidadors, la majoria familiars de persones dependents, que han estat reconeguts com a tals en la resolució per la que es concedeix la prestació econòmica per a cures en l'entorn familiar, més coneguda com a Llei de Dependència. L'orde per la qual es regulen els requisits i les condicions d'accés al programa d'atenció a les persones i a les seues famílies, estableix com un dels requisits dels cuidadors no professionals acreditar una formació específica en matèria de cura a persones dependents, o bé comprometre's a realitzar-la.  L'objectiu és dotar al cuidador dels instruments necessaris de suport i formació per a millorar l'atenció sociosanitària de les persones en situació de dependència, facilitar-los un suport emocional a les persones cuidadores a través d'actuacions d'autoatenció i impulsar el reconeixement social de les persones cuidadores i afavorir, si és el cas, una orientació per a una integració futura en el mercat laboral.
El curs està impartit a través del Servei Municipal d’Atenció a la Dependència i  compleix els requisits establerts des de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques inclusives. D’aquesta manera, l’acció formativa consta de 4 mòduls amb continguts generals com ara: informació sobre recursos socials per a persones dependents, mesures higièniques i sanitàries, el paper del cuidador, cures bàsiques i cura psicosocial. En un dels mòduls s'impartiran continguts específics que en aquesta tercera edició tractaran la dependència en persones grans.
La regidora de Benestar Social, Teresa Oliver, va ser l’encarregada de l'acte d'inauguració on va insistir en la importància de mantenir una continuïtat en aquests cursos amb la finalitat de crear un ambient de suport a tots els cuidadors. La regidora va voler aprofitar la seua intervenció per dedicar unes paraules de reconeixement a la tasca que tots els cuidadors realitzen amb els seus familiars de forma totalment altruista.
Ajuntament de Carcaixent