Cap de setmana dedicat a la Memòria Democràtica a la Pobla Llarga

Miércoles, 29 de marzo de 2017 | e6d.es
• Entrevista a Ximo Vidal, portaveu de l'Ajuntament de la Pobla Llarga

._000407
El pròxim cap de setmana, l’ajuntament de la Pobla Llarga celebrarà distints actes en record als poblatans víctimes del règim franquista. El divendres 31 a les 19:30 h, s’inaugura una exposició dedicada a Miguel Hernández, amb una part titulada Miguel Hernández i la guerra civil deixada per la Fundació Cultural Miguel Hernández i que s’ha completat amb poemes, amb la projecció dels vídeos del Museu Miguel Hernández i una col•lecció de llibres dedicats a ell. A continuació es presentarà el llibre “la ignomínia de l’oblit”, la biografia dels riberencs que van patir la deportació fins als camps de la mort nazis, amb la presència dels autors Carles Senso i Ximo Vidal i amb la presentació de l’alcaldessa de la Pobla Llarga, Neus Garrigues. Els dos actes es realitzaran a la sala d’exposicions de la Casa de la Cultura Enric Valor de la Pobla Llarga.
A les 22:30 h, la companyia de teatre Malatesta Teatre, presenta al Saló d’actes de la Casa de la Cultura Enric Valor de la Pobla Llarga, la seua obra “La carta (1931 – 1941)”. Arran d'una carta manuscrita autèntica, escrita per un condemnat a mort poques hores abans de ser afusellat, neix aquest relat tendre, esfereïdor i real que busca la reflexió sobre un tema que, transcorreguts ja 80 anys, encara no s'ha superat socialment. L’entrada es gratuïta.
Per al diumenge 2 d’abril està programada la segona part de la ruta cultural “La Pobla: República i Guerra”, a càrrec de Ferran Pastor i que arrancarà a les 10:00 h des de la plaça País Valencià. En acabar, a les 12:00 h, es celebrarà el II acte pel record i la memòria amb la intervenció de Santiago Vallés, president de l’associació de víctimes del franquisme de la fossa 113 de Paterna, al cementeri municipal de la Pobla Llarga.
“Com va senyalar la Consellera Gabriela Bravo el passat 9 de novembre de 2016 en el Palau de la Generalitat: recuperar la nostra memòria democràtica és la forma més ferma d'assentar el nostre futur de convivència, concòrdia i pau” i ací a la Pobla Llarga, estem treballant en aquest sentit en aquesta legislatura” senyala el regidor de memòria històrica Ximo Vidal.
Ajuntament de la Pobla Llarga
._000385