Beneixida celebra les seues festes patronals

Miércoles, 21 de agosto de 2019 | e6d.es
• En honor als patrons de la població: el Santíssim Crist de la Salut, Nostra Senyora de l’Assumpció i Sant Isidre Llaurador

._000565


._000517
 
Beneixida inicia des de hui i fins al dissabte les seues festes en honor als patrons de la població: el Santíssim Crist de la Salut, Nostra Senyora de l’Assumpció i Sant Isidre Llaurador. El consistori ha elaborat un programa d'actes en el qual tenen cabuda tot tipus d'activitats. Comencen hui a la nit amb l'espectacle ‘Canta amb la banda’. Des de la Plaça de l’Ajuntament i amenitzats per l'Agrupació Musical de Beneixida, es farà un recorregut musical pel millor pop espanyol. El dijous 22 començarà més refrescant que mai amb ‘La festa de l’aigua’ per a combatre la calor amb aigua, inflables i tobogans.
A les 14:00 hores es produirà la ‘senyal de festa’, que donaràinici a les festes patronals amb l'avís de coets i campanes. A la vesprada, a les 19:00 hores es durà a terme una cavalcada de disfresses i carrosses pel poble amb l'acompanyament de la banda de música del municipi. Per a tancar el dia, a les 22:00 de la nit se soparan ‘coques amb cansalada’ a la Plaça de l’Ajuntament i per a posar el colofó, en la matinada se celebrarà un ball amb l'orquestra ‘La Bèstia’. El tercer dia del programa d'actes s'iniciarà amb la missa a les 12:30 hores en honor a Nostra Senyora de l’Assumpció i a Sant Isidre Llaurador. Més tard, a les 14:00 hores es durà a terme una mascletà a càrrec de la ‘Pirotècnia del Mediterráneo’. A la vesprada, a les 20:00 hores, es farà la processó en honor a Nostra Senyora de l’Assumpció i a Sant Isidre Llaurador i a les 22:00 tindrà lloc el segon sopar a la Plaça de l’Ajuntament. El menú serà caldereta de llom i llonganisses amb pa. Finalment es tancarà la nit amb discomòbil a càrrec de Philantropic Animació. L'últim dia de celebracions començarà amb la missa en honor al Santíssim Crist de la Salut a les 12:30 hores. Immediatament es realitzarà una gran mascletà a càrrec de la pirotècnia Mediterrani. A la vesprada a les 20:00 hores serà la processó en honor al Santíssim Crist de la Salut. En finalitzar l'acte, els coets tornaran a ser protagonistes amb la ‘Primera Mascletà Nocturna de Beneixida’. A les 00:30 hores, la pólvora serà també l'encarregada de posar punt i final a les festes patronals amb ‘la Coetà’ a càrrec la Penya Foc Seguit. “Com cada any, les festes són una excusa per a retrobar-se amb companyies que per circumstàncies de la vida veiem amb poca assiduïtat. El consistori ha dissenyat unes festes locals amb molta estima i amb l'única intenció de que agradena la població. És moment de divertir-se i riure dins de la magnífica atmosfera que es crea a Beneixida durant aquests dies especials”, assenyala la corporació municipal.
Ajuntament de Beneixida

._000520

._000626