Aviva Algemesí convoca a 52 persones en el Voluntariat pel Valencià

Viernes, 28 de junio de 2019 | e6d.es
• El regidor de Normalització Lingüística Rafael Lluch, i la tècnica d’Aviva, Fina Girbés, han repartit els diplomes

._000525

._000695
Algemesí ha tancat l’XI edició del programa del Voluntariat pel Valencià. La sala d’actes del Casino ha acollit voluntaris i aprenents que durant aquest curs han estat compartint una hora setmanal de conversa en valencià com a mínim. D’una banda hi ha un equip consolidat de persones voluntàries que any rere any ofereix el seu temps i mantenen la parella lingüística durant tot el curs superant sempre el temps mínim exigit pel programa.
D’altra banda, enguany, a més del grup de conversa al CEIP Blasco Ibáñez, actiu des del 2014 al càrrec de la voluntària Carmela Medina, ha continuat el grup de l’EIM Els Xiquets del Raval amb Sara Carrasco que ja el va iniciar en el 2017 i s’hi ha afegit l’oferta en el CEIP Verge del Pilar, on dos voluntàries, Empar Niclòs i Carme Llanes duen a terme el programa del Voluntariat. Sumant aprenents i voluntaris, el curs 2018-2019 es tanca amb vint-i-huit persones organitzades bé en parelles lingüístiques, bé en grups de conversa.
D’altra banda, Pilar Nogués, presidenta de les Ames de Casa Tyrius, imparteix classes de valencià des de l’any 1999 a la seu de l’associació, i des de l’any 2009 col•labora amb el programa del Voluntariat intercanviant recursos i experiències. Aquest any vint-i-quatre aprenentes han assistit a les seues classes que imparteix cada dimecres.
Des de l’Agència de Promoció del Valencià (Aviva) es vol promoure el valencià com a llengua d’acollida i fomentar el seu ús. L’Ajuntament d’Algemesí col•labora amb aquest projecte d’Escola Valenciana des d’octubre de 2008. Quant a les persones voluntàries, algunes mantenen la fidelitat des del començament del programa i d’altres s’han incorporat al llarg dels distints cursos. Cal agrair a totes la seua col•laboració desinteressada.
En l’acte el regidor de Normalització Lingüística Rafael Lluch, i la tècnica d’Aviva, Fina Girbés, han repartit els diplomes que acrediten la participació en el programa i han agraït la implicació i el compromís dels assistents per fer possible la introducció de nous parlants en valencià, compartir experiències i estimar la llengua. Altrament, qualsevol persona que desitge col•laborar o aprendre valencià pot acostar-se quan vulga a l’ajuntament i emplenar una fitxa amb les seues dades personals. Encara que hi ha dos convocatòries generals per començar el curs al mes d’octubre i per a tancar-lo al juny, el programa està obert tot l’any. 
Ajuntament d'Algemesí