Bernat Ferrer: "Les pèrdues de la campanya citrícola ascendeixen ja a 163 milions d'euros"

Lunes, 10 de diciembre de 2018 | e6d.es
• AVA-ASAJA convoca una manifestació enfront de la Conselleria d'Agricultura per al 14 de desembre

 La sectorial citrícola de l'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-ASAJA) ha decidit convocar una manifestació enfront de la Conselleria d'Agricultura, el pròxim deivendres 14 de desembre, a les 11:00 hores, per a reclamarmesures que permeten contrarestar la calamitosa situació en la qual es troba sumida en aquests moments la campanya citrícola en el capítol relatiu a les rendes que perceben els citricultors. 
"Efectivament, el primer tram de l'exercici s'està saldant amb resultats desastrosos per als productors valencians de cítrics, els qui ja acumulen, fins al moment, una pèrdues de més de 163 milions d'euros, d'acord amb un estudi elaborat pels serveis tècnics de AVA-ASAJA", ens confirma Bernat Ferrer, vicepresident d'AVA-ASAJA. Les pèrdues ocasionades per l'últim temporal de pluges sumen 91 milions, mentre que la caiguda d'ingressos com a conseqüència del descens de les cotitzacions se situa en uns 52 milions d'euros i el valor del tonatge que s'ha quedat sense recol·lectar davant la falta de demanda aconsegueix els 20 milions d'euros. 
Sabors al pes. Sueca - Cestas ecológicas personalizadas con productos gourmet 100% naturales. 
Estas Navidades regala salud
  ._000576

"Fins al moment la Generalitat no ens ha fet cap cas. Demanem la seua col·laboració per a retirar del mercat en fresc unes 200.000 tones de calibres xicotets a fi de poder revitalitzar així els mercats i no va haver-hi resposta. Estem decebuts perquè la conselleria no pot mirar cap a un altre costat mentre els citricultors s'enfonsen en la misèria", lamenta el vicepresident de AVA-ASAJA Bernat Ferrer.
E6D