Arranca el termini perquè els ajuntaments de la Ribera afectats per les tempestes obtinguen ajudes de l'Estat

Jueves, 12 de noviembre de 2020 | e6d.es
• En alguns municipis es van registrar més de 400 litres en 24 hores

._000759
La Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana, a través de la subdelegació a la província de València, ha remés una circular als municipis de la Ribera afectats pel temporal de la setmana passada en la qual informa els ajuntaments que arranca el procés per a obtindre ajudes de l'Estat.
En l'escrit, la Delegació trasllada que, després d'adoptar-se totes les mesures per a fer front a una emergència amb rellevància de protecció civil, la fase de recuperació que s'inicia ara persegueix el restabliment de la normalitat en les zones sinistrades, per al que és aplicable la normativa reglamentària estatal en matèria de subvencions.
En concret, els Reials decrets 307/2005, de 18 de març, i 477/2007, de 13 d'abril, estableixen el procediment i regulen la concessió de subvencions per a casos de sinistres i catàstrofes en relació a danys que afecten habitatges, pèrdua d'estris, comerços o ajudes a administracions locals per a fer front a les despeses d'emergència. Aquestes ajudes podran sol·licitar-se en el termini d'un mes des de l'endemà a la finalització del succés. Per tant, l'últim dia per a la presentació de sol·licituds serà el pròxim 10 de desembre de 2020. La Delegació ha comunicat als ajuntaments que aquestes ajudes del Ministeri de l'Interior són d'aplicació immediata i no requereixen de la prèvia declaració de zona afectada greument per emergència de protecció civil.
A més, la Delegació del Govern ha demanat als consistoris que remeten emplenada una fitxa de valoració d'estimació de danys abans del pròxim 18 de novembre. L'objectiu d'aquesta mesura complementària és conéixer els danys registrats en cada municipi i tramitar les corresponents subvencions.
La delegada del Govern Gloria Calero va visitar la setmana passada alguns dels municipis més afectats per les tempestes per a mostrar el suport de l'Estat en la recuperació. Calero ha subratllat que “ara és el moment de valorar els danys causats pel temporal perquè des de la Delegació del Govern puguem ajudar als municipis afectats i iniciar la recuperació com més prompte millor”.
L'episodi tempestuós que va assotar la setmana passada a la Comunitat Valenciana va deixar en alguns punts més de 400 litres en 24 hores i va provocar quantiosos danys material en infraestructures i habitatges particulars.
Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana

 

._000634

._000779