Antella i La Pobla Llarga visiten els edificis de la Diputació de València

Jueves, 10 de mayo de 2018 | e6d.es
• L'activitat forma part del programa cultural Açò és la Dipu, una ruta guiada amb explicacions històriques i arquitectòniques del patrimoni de la corporació
 ._000546
Un centenar de veïns i veïnes d'Antella i La Pobla Llarga han visitat aquest dijous els edificis de la Diputació de València acompanyats per la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer. L'activitat forma part del programa cultural Açò és la Dipu, una ruta guiada pels edificis principals de la corporació que inclou explicacions històriques i arquitectòniques. La primera parada han sigut els palaus de la Batlia i de Scala a València, on està situada la seu central de la Diputació. Els visitants han ocupat els escons del saló de plens on han sigut rebuts per la diputada de Benestar Social: “L'objectiu d'aquest viatge és que conegueu un patrimoni, que és vostre i de tots els valencians, i també que isqueu de la rutina, estimuleu la vostra curiositat i que tingueu una vida més activa i saludable”.
A més d'acostar-se a la història dels edificis i les obres que s'exhibeixen, els veïns han pogut conèixer com funciona el ple. “Els qui ocupem aquests escons representem als nostres pobles i comarques. Ací debatem propostes, sempre des del respecte, es voten i es posen en marxa”, ha explicat la responsable de Benestar Social.
En la presentació han participat també la regidora de Serveis Socials d'Antella, Amparo Estarlich, qui ha agraït a la Diputació l'aposta “per donar a conèixer el patrimoni als valencians”, i l'alcaldessa de La Pobla Llarga, Neus Garrigues, qui ha destacat “l'important que és la Diputació, sobretot per als pobles més xicotets, i la bona disposició de l'actual equip de govern a l'hora de respondre a la trucada dels alcaldes quan necessiten ajuda”.

Una ruta històrica i institucional
La ruta de les veïnes i veïns d'Antella i La Pobla Llarga ha continuat en el Centre Cultural La Beneficència, on estan situats el Museu Valencià d’Etnologia i el Museu de Preshistòria de València, i en l'Institut Valencià de Audiofonología (IVAF).
Amb aquesta iniciativa, assegura la diputada Mercedes Berenguer, “volíem que la gent coneguera l'entorn històric dels edificis que componen la Diputació, explicant quan es van fer, en quin context i amb quina finalitat, i després, lògicament, que conegueren el seu interior”. 
DIVAL