| Edición diaria núm: | Año: 10 | Noticias: | Fotografías: | Comentarios de usuarios:

Viernes, 31 de mayo de 2013

POBLACIONES » Antella » Antella concedeix una nova ajuda econòmica a la família de la jove amb discapacitat diagnosticada del 98%

Antella concedeix una nova ajuda econòmica a la família de la jove amb discapacitat diagnosticada del 98%

Ajuda per import de 86,50 euros, a la mare d'Aida Sánchez, per sufragar les despeses en productes farmacèutics i bolquers

L'Ajuntament d'Antella ha aprovat mitjançant decret d'alcaldia la concessió d'una ajuda per import de 86,50 euros a la mare d'Aida Sánchez, una jove de la localitat que  pateix  una  discapacitat  diagnosticada  del  98%,  per  sufragar  les  despeses  en productes farmacèutics i bolquers per a la seva filla corresponents als mesos de març i La  materialització  d'esta  nova  ajuda  individual,  juntament  amb  la  resta  de mesures  adoptades  en  aquesta  línia  pel  Govern  d'Antella  demostra,  segons  ha manifestat  el  president  de  la  Corporació  Gustavo  Montagudo  (GDA),  que  aquesta alcaldia i el seu Equip de Govern Municipal "compleix amb els seus compromisos" de no deixar sense protecció a les famílies del poble necessitades que han sol·licitat suport econòmic per atendre els seus malalts.
La  beneficiària  de  l'ajuda,  és  a  dir,  Teresa  Pascual  (mare  d'Aida,  qui  pateix paràlisi  cerebral  i  tetraplegia),  haurà  de  signar  un  conveni  que  regirà  la  prestació econòmica a percebre "i que serà seguit pels Serveis Socials Municipals", segons assenyala el decret d'alcaldia del 22 de maig en el qual en el qual es resol la concessió.
L'alcalde  d'Antella  ha  subratllat  que  l'Equip  de  Govern  Municipal  ha  emprès "totes  les  accions  al  seu  abast"  per  intentar  pal·liar,  en  la  mesura  de  les  seues possibilitats,  la  problemàtica  que  afecta  aquesta  i  altres  famílies  amb  discapacitats a càrrec seu a les quals el Consell va retirar a primers d'any el finançament gratuït que rebien per a la compra de productes farmacèutics i orto-protètics.

Bateria de propostes
Entre aquestes iniciatives municipals, Montagudo ha destacat la moció conjunta presentada per GDA i PSPV en què s'exigeix al Govern valencià que restableixca l'accés gratuït  a  medicaments  per  a  aquest  col·lectiu,  la  recent  signatura  d'un conveni de Serveis Socials i Assistència Social amb la Mancomunitat de la Ribera Alta, i l'enviament puntual i sistemàtic de tota la documentació sobre el cas d'Aída Sánchez a la Delegació Territorial del Consell.
"Des del primer moment, vaig prendre la ferma determinació d'ajudar les famílies  que  pateixen  aquesta  problemàtica  tot  i  que  la  responsabilitat  li correspon a la Conselleria, que és l'òrgan competent, i, en últim cas, al delegat del  Consell,  que  es  va  comprometre  en el seu dia a  intervenir en aquest assumpte", ha recordat l'alcalde independent d'Antella.
Montagudo  ha  criticat que  el Partit Popular, gràcies  a  la  majoria  parlamentària amb  què  compta  en  les  Corts  Valencianes,  hagi  votat  en  contra  de  les  mocions presentades  pels  grups  a  l'oposició  per  restablir  la  gratuïtat  per  a  l'adquisició  de medicaments a persones amb minusvalidesa.
El primer edil s'ha lamentat de l'actitud partidista exhibida en aquesta matèria tant pel PP com pel PSPV-PSOE a nivell comarcal. "Si altres partits volen fer política amb aquest assumpte estan el seu dret, però vull deixar clar que l'únic que no ha  utilitzat  aquest  tema  amb  interessos  partidistes  sóc  jo",  ha  assegurat  el portaveu del grup independent Gent d'Antella.
Referent a esta qüestió, va assenyalar que representants dels dos partits-l'actual portaveu  del  PP  local,  i  dirigents  de  l'agrupació  comarcal  socialista-es  van  posar  en contacte  amb  la  mare  d'Aida  per  oferir-se  a  intervenir  en el seu problema  "quan  és l'alcalde  d'Antella,  en  primer  terme,  i  per  tant  al  seu  equip  de  govern,  a  qui correspon i té l'obligació de solucionar qualsevol assumpte d'índole municipal, sigui del color que sigui l'afectat".

Moció per a l'accés gratuït a medicaments
Gustavo  Montagudo  va  recordar  que  el  passat  13  de  març,  "i  per  indicació d'aquesta  alcaldia",  es  va  acordar  en  Junta  de  Govern  l'adopció  d'una  moció  en defensa del col·lectiu de persones amb discapacitat que s'han quedat sense protecció.
La proposta va ser aprovada per unanimitat en el ple celebrat el passat 26 de març i remesa  al  delegat  del  Consell  el  passat  dia  17.  En  la  mateixa  se  sol·licita  al  Govern
valencià  "que  arbitre urgentment  les  mesures  administratives necessàries  per possibilitar l'accés gratuït als productes inclosos en la prestació farmacèutica, el catàleg orto protèsic i les ajudes tècniques per als malalts menors de 18 anys amb discapacitat diagnosticada  amb  un  grau  de  minusvalidesa  igual  o  superior  al  33%,  i  dels  malalts majors  de  18  anys  diagnosticats  amb  un  grau  de  minusvalidesa  igual o superior al Precisament,  l'Ajuntament  d'Antella  ha  rebut  aquesta  mateixa  setmana  una notificació de Presidència de la Generalitat on se li comunica que amb data del 24 de maig s'ha donat trasllat a la  Conselleria  Benestar Social de l'acord plenari per  al seu coneixement i efectes oportuns.

Conveni amb la Mancomunitat
Altra  de les mesures adoptades per l'Ajuntament d'Antella  és la signatura  d'un conveni d'assistència a domicili i assistenta social amb la Mancomunitat de la Ribera Alta per  a  atendre  les  necessitats  tant  de  la  jove  d'Antella  que  pateix  paràlisi  cerebral  i tetraplegia, com d'altres persones en la seua situació que així ho sol·liciten. "L'equip de govern  té  marge  pressupostari  en  el  conveni  per  ampliar  segons  les necessitats fins a la finalització del pressupost anual", ha anunciat el primer edil.
En tercer  lloc, Montagudo  va  apuntar que  des  del passat mes  de  febrer  s'està remetent puntual i periòdicament tota la documentació referent al tractament i despeses en medicaments que necessita la filla de Teresa Pascual al delegat del Consell, de qui el passat mes d'abril va rebre, via telefònica, el compromís que Teresa només hauria de pagar 5 euros al mes del total de despeses ocasionades del tractament farmacèutic.
"L'alcalde d'Antella -ha assegurat Montagudo- ha complit i complirà amb el seu  compromís  en  tot  moment.  Teresa  Pascual  pot  estar  tranquil·la.  Em ratifiquje en la meua paraula de prestar ajuda econòmica des de l'Ajuntament a la seva família i a les que estan en la mateixa situació i ho hagen sol·licitat.
Fins a final d'any o, almenys mentre jo estiga al capdavant d'aquesta alcaldia, no quedaran desprotegides", ha dit en resposta a les declaracions de Teresa Pascual en  alguns  mitjans  en  què  es  lamentava  que  el  primer  edil  no  havia  complit  el  seu compromís de recolzar-la econòmicament i d'haver-se aprofitat de la situació de la seua filla per fer política.
Gustavo Montagudo s'ha reunit recentment amb la mare d'Aida per fer-la partícip de les gestions i mesures adoptades fins a la data pel Consistori antellà en defensa del seu cas. "Una  altra cosa  és  que nosaltres,  com  a Ajuntament  hem  d'acatar la llei, però més no podem fer", va concloure el cap del Govern Municipal.
Ajuntament d'Antella
 
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.
  • 0Comentario
    Imprimir Enviar a un amigo
  • Compartir

Noticias similares

AÑADIR UN COMENTARIO

* Escribe en cifra el resultado de la suma en el campo.

* Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

* La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

* El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador. * Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto,    ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de    apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos. * EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario, ni se hace responsable de las opiniones    vertidas. * Se recomienda no abusar de las mayúsculas ni de abreviaturas. * Los comentarios tienen que guardar relación con el tema del que trata la noticia. * No se admiten comentarios de carácter publicitario.