Almussafes unifica els seus arxius hist˛ric i intermedi en un sol espai

Viernes, 22 de febrero de 2019 | e6d.es
• L'Ajuntament incorpora 155 m▓ de superfÝcie per a emmagatzemar documentaciˇ desprÚs de llogar dues plantes baixes

._000389

._000246
Els arxius intermedi administratiu i històric de l'Ajuntament d'Almussafes s'emmagatzemaran a partir d'ara en un mateix espai. El consistori municipal ha llogat dos baixos, un a cada costat del qual ja disposa des de 2003 al carrer Sant Josep, amb l'objectiu de traslladar el material que des de 2015 es guardava en la segona planta del Centre de Salut. D'aquesta forma, el departament encarregat de gestionar la documentació de l'administració local suma 155 m² als 142 m² amb els quals ja comptava en aquesta ubicació. Els tres locals estaran comunicats per l'interior per a facilitar el treball de les persones empleades. En un d'ells, a més, s'ha reservat un espai addicional de 48,5 m² per a l'establiment d'un magatzem elèctric per a ús del personal de l'Ajuntament. La necessitat de cedir espai en el Centre de Salut per a la posada en marxa de nous serveis sanitaris ha sigut un dels motius que han portat al govern municipal a implementar aquesta actuació.
L'Arxiu Municipal d'Almussafes es troba immers en ple procés de millora de la seua gestió i funcionament. La intenció de l'executiu local de centralitzar tota la documentació del consistori en un sol espai i la necessitat de cedir l'espai que ocupava en els últims anys part de la informació emmagatzemada en el Centre de Salut a nous serveis sanitaris de la infraestructura han portat a l'Ajuntament d'Almussafes a llogar dos baixos comercials situats a banda i banda de l'actual seu de l'Arxiu, que es troba des de 2003 al carrer Sant Josep de la població.
Després d'aquesta operació, que va començar a la fi de l'any passat i està a punt de concloure, el departament suma als 142 m² del local original altres 155 m². Concretament, s'incorporen 52,5 m² amb el baix de l'esquerra i 102,5 m² amb el de la dreta, deixant una superfície de 19,5 m² d'aquest últim a la instal•lació de la futura zona d'oficina. Els tres locals estaran comunicats per l'interior gràcies a l'obertura de sengles portes que facilitaran el trànsit dels empleats d'aquesta àrea municipal. No obstant això, des de l'exterior tan sols serà possible l'accés a través de dos dels tres locals, atés que en el de l'esquerra s'han reservat 48,5 m² per a l'habilitació d'un magatzem en el qual es guardarà el material d'electricitat utilitzat per l'Ajuntament.
“Igual de necessari és conservar correctament tota la nostra documentació com garantir que la seua gestió es realitza responent a criteris de seguretat, agilitat i professionalitat. Així ha sigut fins ara i per això des de l'Ajuntament volem seguir en aquesta línia amb l'ampliació de l'arxiu del carrer Sant Josep”, explica l'alcalde d'Almussafes, Toni González.

Nova distribució
La documentació que s'emmagatzemarà en aquest nou espai serà la que conforma el denominat arxiu intermedi, que és al qual es dirigeix tot el material amb fins a 50 anys d'antiguitat, i que s'ha depositat des de 2015 en la segona planta del Centre de Salut, i l'arxiu històric, que alberga el contingut amb més de cinc dècades d'existència. “L'arxiu històric de l'Ajuntament és un dels nostres grans tresors. Gràcies a ell podem revisar com érem, com vivíem, els nostres costums… En definitiva, ens permet tirar la vista arrere per a conéixer el passat i veure com hem canviat i per això cal mimar-lo i intentar que es guarde en les millors condicions”, afig el primer edil.
Ajuntament d'AlmussafesOFICINES RECOMANADES DE CAIXA POPULAR A LA RIBERA


        

        
._000006