Almussafes ultima la creació d'un nou Pla d'Ocupació Local

Jueves, 9 de mayo de 2019 | e6d.es
• L'Agència de Desenvolupament Local ha celebrat hui una reunió per a explicar el procés de selecció a les persones inscrites en el seu Portal d'Ocupació
._000606

._000517
Aquest divendres 10 de maig, l'Ajuntament d'Almussafes obri el període per a sol•licitar la inclusió en el procés de selecció de les persones participants en el nou Pla d'Ocupació Local, el seté des que es va crear aquest programa inclòs en el Pla Estratègic de Foment de l'Ocupació 2016-2020. Les bases, que es publicaran demà dijous 9 en el portal web municipal, s'han explicat aquest matí en una reunió celebrada a la sala d'actes del Centre Cultural a la qual han acudit més de 150 persones, totes elles inscrites en el Portal d'Ocupació del consistori (Portalemp).
L'Ajuntament d'Almussafes ja ha començat els tràmits per a la posada en marxa d'un nou Pla d'Ocupació Local (POL), el programa propi del consistori municipal inclòs en l'estratègia de foment de l'ocupació amb el qual s'ofereixen oportunitats laborals a les persones de la població amb dificultats per a trobar treball. La setena edició d'aquesta iniciativa, que serà la primera en el que portem d'any, ja ha iniciat els tràmits per a la selecció dels seus participants.
Hui, dimecres 8 de maig a les 9.30 hores, la sala d'actes del Centre Cultural ha acollit una reunió informativa convocada des de l'Agència de Desenvolupament Local (ADL) i dirigida a totes les persones inscrites en el Portal d'Ocupació municipal (Portalemp) en la qual la directora d'aquesta oficina ha explicat als més de 150 assistents com es durà a terme el procés per a la incorporació d'aquesta nova tanda de treballadors i treballadores.
Les bases d'aquesta nova convocatòria es publicaran en la pàgina web municipal (www.almussafes.es) demà dijous 9 de maig i l'endemà, el divendres 10, s'obrirà el termini per a presentar en l'agència o mitjançant el registre telemàtic la documentació per a poder participar en la baremació que establirà l'ordre de les persones sol•licitants en la bossa d'ocupació. El període de presentació de candidatures finalitzarà el pròxim 24 de maig, després del que l'ADL revisarà totes les dades aportades per a procedir a aplicar els criteris de baremacióestablits en la normativa.
Tot i que encara es desconeix el nombre exacte de places que s'oferiran en aquest nou POL, una qüestió que dependrà del nombre de persones admeses en els programes d'ocupació gestionats a través de la Generalitat Valenciana i als quals opta actualment l'Ajuntament, des de l'ADL han confirmat que en aquesta ocasió es requereixen professionals dels àmbits de la neteja (peons), la construcció (oficials i peons), la pintura (oficials i peons), el manteniment elèctric (peons), la jardineria (peons), l'administració (auxiliars) i la consergeria.
En la trobada, en la qual a més de la directora de l'ADL han participat una empleada d'aquest departament i l'alcalde, Toni González, s'ha explicat que les bases concedeixen punts a les persones aspirants en funció del nivell d'ingressos, de les responsabilitats familiars i de qüestions com si es troben en situació d'exclusió social o compten amb algun tipus de discapacitat. A més, s'aplica discriminació positiva als aturats de llarga durada, a les dones, a les persones d'edat avançada i també a aquelles que realitzen labors de voluntariat.

Quatre plans d'ocupació en vigor
Actualment, l'Ajuntament d'Almussafes té en marxa quatre programes d'ocupació que estan donant treball a un total de 92 almussafenys. Fins al 4 de juny tenen contracte en vigor les 12 persones de l'actual POL, al terme del qual s'incorporaran les persones que obtinguen major puntuació en el procés que s'iniciarà ara. Així mateix, altres 59 treballen gràcies als programes Empuju i Emcuju i 6 formen part dels plans Emcorp i Emcord, tots ells impulsats per la Generalitat Valenciana. Finalment, 15 graduats i estudiants de la localitat disposen d'una beca concedida pel consistori fins al 18 de febrer de 2020.
Ajuntament d'Almussafes

._000410

._000565