Almussafes reprén les obres de reforma del parc de la Constitució

Domingo, 26 de agosto de 2018 | e6d.es
• El Consistori municipal inverteix en aquest projecte urbanístic, que suposarà la renovació integral de l'espai, un total de 160.000 euros

._000565

._000517
La pròxima setmana es reprendran les obres de reforma del parc de la Constitució d’Almussafes, una intervenció que permetrà disposar d'un espai “més accessible, còmode i innovador”, assegura la regidora de Medi Ambient, Teresa Iborra. L'empresa Víctor Tormo, S.L. materialitzarà aquest projecte urbanístic que unirà les dues parcel•les que componen la zona verda i restringirà l'accés a la via que les separa als veïns que disposen de gual en els seus habitatges. Les obres inclouen també el canvi de la lluminària, la millora de la xarxa de reg i la substitució de paviment, bancs i jocs per a la infància. L'Ajuntament de la localitat aprofitarà la intervenció per a eliminar les barreres arquitectòniques i garantir l'accessibilitat de les persones amb problemes de mobilitat. “Sabem que en ocasions aquest tipus d'obres genera alguns inconvenients, però confiem que el resultat, que està molt a prop, compense el temps d'espera”, explica l'alcalde d'Almussafes, Toni González.
“Serà un parc més accessible, còmode i innovador que estarà a l'altura de les expectatives de les persones usuàries d'aquest recinte que cada dia utilitzen desenes de veïns de l'entorn”. Així descriu la regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Almussafes, Teresa Iborra, el projecte de reforma integral del parc de la Constitució que el consistori de la localitat reprendrà la pròxima setmana.
Les obres han sigut adjudicades a l'empresa Víctor Tormo, S. L., que serà l'encarregada de donar forma a un espai “totalment renovat que no solament resoldrà les necessitats de la ciutadania, sinó que, a més, ho farà d'una forma moderna i estètica”, assegura l'edil. Amb aquesta intervenció urbanística, en la qual l'executiu municipal invertirà un total de 160.000 euros, es resoldran les deficiències d'un recinte que encara no havia sigut reformat en profunditat des de la seua inauguració l'any 1982. En concret, aquesta recta final de l'obra s'ha adjudicat a la citada empresa per 129.381,36 euros (IVA inclòs).
El contracte signat per l'equip de govern local amb aquesta companyia el passat 9 d'agost estableix que les obres es desenvoluparan al llarg d'aproximadament un mes. “Reprenem aquesta reforma que, com ja anunciarem, constitueix un dels grans projectes per a aquesta legislatura. Sabem que en ocasions aquest tipus d'obres genera alguns inconvenients, però confiem que el resultat, que està molt a prop, compense el temps d'espera”, explica l'alcalde d'Almussafes, Toni González.

La intervenció urbanística
Després de la reforma, les dues parcel•les que han conformat fins ara el parc s'uniran formant un conjunt homogeni que millorarà la seguretat dels usuaris. Aquestes dues àrees quedaran unides a través d'un recorregut de passeig amb forma geomètrica de vuit, al voltant del qual se situaran els diferents elements. A més, l'accés per a vehicles existent quedarà restringit únicament als veïns que disposen de gual en els seus habitatges, disminuint així la circulació rodada.
El projecte també inclou la substitució del paviment en aquesta via, que serà de llambordes, permetent l'ús tant a vehicles com a vianants, amb el que s'eliminaran les deficiències d'accessibilitat existents. També s'eliminaran la resta de barreres arquitectòniques, com a voreres, graons i tanques. L'actuació es completa amb el canvi de lluminàries, la millora de la xarxa de reg i la instal•lació de bancs i nous jocs per al col•lectiu infantil.
Ajuntament d'Almussafes


._000520
._000523