Almussafes organitza una jornada informativa sobre el Programa de Garantia Juvenil

Miércoles, 5 de abril de 2017 | e6d.es
• El taller s'impartirà dijous que ve 6 d'abril, a les 9.30 hores, en el CMFPA de la localitat

._000471
L'Ajuntament d'Almussafes s'ha fixat, entre els seus principals objectius, el foment de l'ocupació i l'impuls d'estratègies orientades a afavorir l'empleabilitat i la igualtat d'oportunitats entre el col•lectiu de jóvens de la població. Per esta raó, des de la regidoria d'Ocupació i l'Agència de Desenvolupament Local del municipi, s'ha organitzat una sessió informativa sobre el Programa de Garantia Juvenil, que se celebrarà el dijous a les 9.30 del matí en el Centre Municipal de Formació de Persones Adultes.
El Programa de Garantia Juvenil és una iniciativa de la Unió Europea que pretén facilitar l'accés dels jóvens al mercat de treball. Es dirigix a persones amb edats compreses entre els 16 i els 30 anys que actualment no es troben treballant ni estudiant però que estan buscant un ofici de forma activa. A més, esta estratègia d'empreniment i ocupació jove està promoguda pel Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat.
A fi d'oferir als jóvens interessats l'orientació laboral i la informació relativa al projecte, així com els requisits i els avantatges que comporta inscriure's al mateix, s'ha previst una trobada informativa en l'escola d'adults, que tindrà lloc el dijous, dia 6, a les 9.30 del matí, i estarà impartida per un tècnic del Programa de Garantia Juvenil del Centre SERVEF d'Ocupació de Silla i Andrés Pedrón, tècnic de Joventut de l'Ajuntament d'Almussafes.
Entre els principals beneficis que comporta l'adhesió a este servei es troben l'orientació laboral (perquè es brinda tota la informació pertinent als sol•licitants i se'ls acompanya durant la recerca d'ocupació), la millora de l'empleabilitat per mitjà de la formació i les pràctiques en empresa, les reduccions i les bonificacions en les quotes de la Seguretat Social i la promoció de l'empreniment, amb tarifa plana per a autònoms i altres mesures de suport a emprenedors.
D'altra banda, les condicions per a poder participar en el programa són “no haver treballat ni rebut accions formatives, ni trobar-se estudiant en el dia natural anterior a la data de sol•licitud, i tindre una edat compresa entre els 16 i els 30 anys”. Així mateix, la inscripció és automàtica per als jóvens apuntats en les oficines d'ocupació que complisquen amb els requisits de la Garantia Juvenil.
Els interessats poden consultar les bases del projecte en el Centre d'Informació Juvenil d'Almussafes, situat en l'edifici de l'Arrossera, o l'Institut de la Joventut d'Espanya (INJUVE). També es poden buscar ofertes formatives i laborals en el portal http://www.injuve.es/garantiajuvenil. Encara que les altes ja poden formalitzar-se en l'Agència de Desenvolupament Local, ubicada en el carrer Atarazanas (segona planta del Centre de Salut), des de la regidoria de Joventut i el Centre d'Informació Juvenil oferixen assessorament als jóvens per a dur a terme el procés d'inscripció. De fet, en el CIJ es pot generar un codi d'activació perquè els interessats puguen donar-se d'alta amb èxit en el Programa de Garantia Juvenil.
Ajuntament d'Almussafes