Almussafes ja compta amb una colla de dolçainers i tabaleters

Martes, 26 de noviembre de 2013 | e6d.es
• La colla d'Al-mansaf es presenta públicament amb un concert inaugural

._000246
La música popular valenciana representada a través dels seus instruments més tradicionals disposa en la localitat d'Almussafes d'un espai protagonista després de la constitució de la colla de dolçainers i tabaleters que, amb el nom d'Al-mansaf, es donarà a conéixer davant del públic dissabte que ve dia 30, a les 19 hores, amb un concert en la sala d'actes del Centre Cultural. Creada fa uns pocs mesos, la Gorgera d'al-mansaf, que en l'actualitat compta amb una vintena d'integrants, lluita pel redescobriment dels instruments que en la nostra terra han jugat un paper de gran rellevància en les festes populars. De fet, la seua constitució ha sorgit per iniciativa dels alumnes de l'especialitat de dolçaina del Centre Professional de Música de la banda “Lira Almussafense”, després de dos anys d'implantació de l'especialitat i amb un projecte musical i cultural ambiciós.
“El nostre principal objectiu radica a difondre la música popular i tradicional, la que ens identifica com a valencians, sota la direcció d'un reconegut professional: el nostre professor Paco de Domingo”, expliquen els músics integrants de la colla. De Domingo és el primer dolçainer que ha obtingut el Premi Extraordinari fi de Grau Professional en l'especialitat de Dolçaina i l'any 2011 va finalitzar els seus estudis superiors de Música en l'especialitat d'instruments de Música Tradicional.
El concert, amb entrada lliure, donarà començament a les 19 hores i en la seua primera part els músics interpretaran els temes “A Rafelito”, “Herbero de Mariola”, “Raïm i fusta”, així com el pasdoble “Julia Vicent” i la cercavila “Blanc i Negre”.
En la mitja part del recital l'alcalde, Albert Girona, el president de la colla, Raul Raga, i el director de la mateixa intervindran per a presentar a esta nova associació cultural local que, a pesar de la seua curta trajectòria, ja es va donar a conéixer en les passades Festes amb la seua participació en l'entrada de moros, processons i cercaviles, a més d'haver col•laborat en les actuacions oferides pel grup de ball d'Almussafes “Dansaires del Tramusser”.
El president de la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters, Joanjo Trilles, estarà present en el concert en què el grup delectarà la segona part amb la peça “La batalla de Sant Hipòlit”, la cançó popular “Ai mariners!” i els temes “Federico's”, “Xavier el coixo” i “El senyor dels anells”, totes elles amb la col•laboració dels instruments de metall de la “Lira Almussafense”.
Ajuntament d'Almussafes