Almussafes inaugura el primer pas de vianants 3D termofusible d'Espanya

Lunes, 11 de junio de 2018 | e6d.es
• Amb la instalˇlaciķ d'este innovador sistema reductor de velocitat, l'executiu d'Almussafes perseguix la millora la seguretat viāria en la localitat

._000477

._000476
Tal com es va anunciar, el municipi d'Almussafes s'ha convertit en la primera localitat d'Espanya a disposar del primer pas de vianants en tres dimensions termofusible, un reductor de la velocitat únic per a una millora exponencial de la seguretat viària, llançat al mercat per l'empresa espanyola TECNOL. Este mateix matí, l'alcalde, Toni González, i l'inspector cap de la Policia Local, departament des d'on s'ha coordinat el projecte, han acompanyat els tècnics de l'empresa en la col•locació d'este sistema.
Vehicles i vianants poden disfrutar, des de hui dilluns 11 de juny a Almussafes, del primer pas de vianants tridimensional, que s'ha col•locat en el carrer Ausiàs March, número 18, junt amb el Pavelló Poliesportiu Municipal, una via urbana per la que diàriament transiten una gran quantitat de vehicles i que es troba molt pròxima a edificis públics de referència, com les Piscines Municipals, el Centre de Salut i el Centre Cultural, i també a diverses zones verdes, punts de destinació d'una gran quantitat de veïns i veïnes.
Per al president de l'executiu, Toni González, “amb esta iniciativa fem un pas més en el desenrotllament de les polítiques innovadores en els diferents àmbits de la nostra gestió pública. En esta ocasió, experimentem amb tecnologia revolucionària d'avantguarda per a aconseguir una millora de la seguretat viària de vianants i vehicles, a més de continuar treballant en la prevenció dels accidents de tràfic”.
L'experiència tridimensional és la que assegura que els conductors tinguen la sensació de veure entre 3 i 5 blocs, en funció de l'ample del carrer, com si d'un pas elevat es tractara. És precisament esta característica la que provoca una reducció de la velocitat dels vehicles que transiten pel carrer, un fet que a Almussafes es podrà comprovar de primera mà en els pròxims dies.
En este sentit, el Consistori d'Almussafes testarà el resultat del producte, en la instal•lació del qual és essencial la calor per a aconseguir una fixació amb major durabilitat, amb la finalitat de valorar la continuïtat del projecte en altres punts del nucli urbà, principalment als voltants dels centres educatius, i inclús en les àrees industrials.
Encara que els passos de zebra 3D realitzats amb pintura antilliscant, existixen en països com Islàndia, Alemanya o Índia i, a nivell nacional, en la localitat castellonenca de Vila-Real, el municipi d'Almussafes ja és el primer d'Espanya que ha apostat pel sistema termofusible, dotze vegades més durador que la pintura convencional i amb una major capacitat d'adherència a l'asfalt. Tal com expliquen des de l'empresa, “a diferència d’aquells que s'instal•len amb pintura convencional, els termofusibles o termoplàstics són menys invasius i econòmics. Entre les característiques que els fan únics, el fet de que siguen antilliscants, reflectors i impermeables al gasoil i oli”.
“Confiem en que este senyal termofusible, que provoca un efecte de tridimensionalitat i que resulta molt menys invasiva que els altres tipus de reductors de velocitat en el mercat, com badens o coixins berlinesos, tinga una gran acollida per part de la nostra ciutadania”, destaca el regidor de Seguretat Ciutadana, Faustino Manzano.
Ajuntament d'Almussafes