Almussafes escomet un pla de neteja de totes les zones de contenidors i illes ecològiques

Domingo, 6 de noviembre de 2016 | e6d.es
• Els peons de manteniment i neteja, contractats a través del Pla d'Ocupació Local des del passat mes d'octubre, desenrotllen els treballs en els distints espais


Des de fa unes setmanes, un parell de treballadors, dels 12 especialitzats en manteniment i neteja contractats pel consistori d'Almussafes a través del primer Pla d'Ocupació Local, POL, estan executant el projecte de neteja de les 28 illes ecològiques emplaçades en el nucli urbà, així com dels 202 contenidors de residus sòlids urbans de la població i les seues dos àrees industrials. El grup d'aigua a pressió propietat del consistori municipal facilita la labor de la condicionament tant dels contenidors com de les seues àrees limítrofes. Des de l'ajuntament s'anuncia que la iniciativa tindrà continuïtat mensualment, amb la finalitat de mantindre els esmentats espais en òptimes condicions de salubritat. Per a això s'apel•la, així mateix, al compromís ciutadà quant al compliment de la normativa reguladora del vessament dels residus en els diferents contenidors.
El manteniment de les distintes zones destinades al reciclatge i a l'emmagatzemament dels residus sòlids urbans és essencial per a aconseguir la neteja de les vies públiques i eliminar olors desagrabables de les mateixes. Per això, des del consistori d'Almussafes s'ha emprés un projecte integral d'endreçament tant de les 28 illes ecològiques i de reciclatge existents en el nucli urbà, com dels espais que compten amb contenidors de RSU, un total de 152 en l'interior de la població i mig centenar en els dos polígons industrials.
Esta labor l'estan desenrotllant dos peons de manteniment i neteja que formen part dels 30 desocupats contractats en la segona fase del POL, els quals treballaran per a l'Ajuntament d'Almussafes durant quatre mesos.
Està previst que en breu finalitzen els treballs de neteja i condicionament tant dels contenidors com dels espais de calçada i vorera de les vies públiques on se situen els mateixos, activitat que executen amb la màquina d'aigua a pressió propietat de l'administració local. “No obstant això, destaca el primer edil, Toni González, esta iniciativa es repetirà sovint, ja que el nostre objectiu prioritari és el de mantindre els nostres carrers nets”. “Es tracta d'un treball extraordinari que no està inclòs en la concessió municipal corresponent que resultarà molt beneficiós per a la conservació dels nostres carrers, places i zones verdes en les millors condicions de salubritat”, conclou.
En este sentit, es remarca des de l'Ajuntament, “és essencial que els veïns respecten els sistemes i horaris establits pel consistori municipal per a depositar els residus, com deixar la tapa del contenidor perfectament tancada una vegada depositada la bossa i intentar cenyir-se a la franja horària de 20 a 22 hores, entre altres”.
Així mateix, per a la conservació i manteniment de les àrees destinades al reciclatge és essencial la separació prèvia dels residus en les llars i la dipositació en bosses tancades dels mateixos en els contenidors destinats a este efecte.
Ajuntament d'Almussafes