Almussafes clausura el seu programa Voluntariat pel ValenciÓ 2016

Viernes, 17 de junio de 2016 | e6d.es
• De les 15 parelles formades per voluntaris i aprenents, 12 han completat la iniciativa impulsada per Escola Valenciana

._000349


._000246
 
Les dotze parelles de voluntaris i aprenents d'Almussafes que enguany s'han unit al programa ‘Voluntariat pel Valencià 2016', van celebrar la clausura del mateix durant la vesprada d'ahir dimecres 15 de juny en el Centre Cultural. La regidora del Centre Municipal de Formació de Persones Adultes, CMFPA i una de les voluntàries d'enguany, Teresa Iborra, va entregar els diplomes de participació a les parelles lingüístiques que han completat el projecte que porta per lema “Parla'm en valencià”. Amb posterioritat, voluntaris i aprenents van intercanviar opinions i van valorar públicament l'experiència que els ha unit durant els últims tres mesos.
L'edil delegada del CMFPA, Teresa Iborra, va anunciar el dimecres 15 de juny, durant l'acte de clausura del programa d'Escola Valenciana “Voluntariat pel valencià” que l'any que ve l'Ajuntament d'Almussafes tornarà a llançar l'oferta, que s'ha représ enguany 2016, després d'un any de parèntesi. “Esperem que en 2017 el nombre de participants s'incremente, ja que esta iniciativa integradora i promotora de la nostra llengua resulta altament beneficiosa per a tots ells”, va comentar.
Les dotze parelles formades per voluntaris i aprenents que han completat esta nova edició del programa, de les 15 inscrites en el seu llançament a principis del passat mes de març, es van reunir en la cafeteria del Centre Cultural per a intercanviar impressions de manera distesa sobre l'experiència viscuda, una autèntica aventura que els ha servit, així mateix, per a estretir llaços d'amistat.
Prèviament, la regidora els va fer entrega dels diplomes emesos des d'Escola Valenciana i que acrediten la participació en el programa que posa en contacte a persones que volen aprendre a parlar valencià amb voluntaris disposats a ajudar-los.
Esta és la quinta edició del programa en la localitat d'Almussafes, ja que es va desenrotllar per primera vegada l'any 2011. Cada una de les convocatòries completades s'han coordinat per part del professorat del CMFPA, que també va estar present en la jornada de clausura d'ahir.
Ajuntament d'Almussafes