Almussafes arriba a l'equador de les seues Festes Patronals

Miércoles, 15 de julio de 2015 | e6d.es
• Encara queden per celebrar alguns dels actes més representatius del calendari festiu

._000296._000344

Després d'una setmana d'intenses activitats, entre les quals destaquen la Presentació de la Reina de les Festes i la seua Cort d'Honor, l'Ofrena de Flors a la Santíssima Creu i le jornades dedicades al patró, Sant Bertomeu Apòstol yla Divina Pastora, Almussafes afronta la segona part de les seues festes majors.
L'extensa agenda festiva almussafenya per a aquest mes de juliol continua desenvolupant-se segons el previst i amb gran èxit. Des que divendres passat 10 de juliol començara de forma oficial aquest període de celebració, els veïns de la localitat han recolzat de forma contundent i massiva cadascuna de les activitats plantejades des del consistori municipal. Així, tant la presentació de la Reina de les Festes i la seua Cort d'Honor amb l'espectacle musical que li va seguir, com les primeres revetles, l'ofrena floral a la Santíssima Creu i les jornades dedicades a Sant Bertomeu Apòstol i la Divina Pastora van aconseguir el suport popular que sempre han tingut entre els ciutadans.
Per davant, no obstant açò, encara queden per celebrar alguns dels actes més destacats del programa. En la jornada de hui, dedicada a la Divina Aurora, i de l'organització de la qual s'encarreguen els desset Clavaris d'enguany, se celebrarà el tradicional Ball de Gala, en el qual actuarà l'orquestra Montesol i al que els assistents han d'acudir vestits d'etiqueta.
Demà serà el dia gran, el dedicat a la patrona, la Santíssima Creu. Al matí es desenvoluparà una cercavila anunciant la festa a càrrec de la banda de la Societat Musical Lira Almussafense, una missa solemne que comptarà amb la intervenció del Cor Parroquial Sant Bertomeu i una mascletà disparada en la zona de l'antiga cooperativa. Ja a la nit, tindrà lloc la processó que recorrerà diferents carrers del centre històric i en la qual està previst que participen el grup de Danses de la Falla la Torre i els integrants de Dansaires del Tramusser, per a tancar l'agenda del dia 16 amb un gran castell de focs artificials.
El divendres 17 estarà dedicat a l'agricultor, amb un concurs d’ensolcar en la terra i un altre d'exposició d'hortalisses, ambdues iniciatives impulsades per l'Associació Agrària Joves Agriculturs. Aprofitant aquest homenatge al camp, el Club Gastronòmic El Putxeret farà lliurament dels premis de la Ruta del Tapeig celebrada la setmana passada. I a la nit tindrà lloc en el pati del col•legi Almassaf el festival Almussarrock, en el qual actuaran els grups Mancora, Leandro & The High Rollers i Hits Cover Band.
El cap de setmana no solament no descansen les activitats sinó que s'intensifiquen. D'aquesta forma, està previst que el dissabte se celebre l'Entrada de Moros, en la qual participaran les comparses Alí Ben Bufat, Festers del 79 i la formada per la Reina i Cort d'Honor, i el Ball de les Clavariesses. I el diumenge, els veïns tindran l'oportunitat de gaudir de la Nit d’Albades, en la qual els millors professionals dedicaran versos cantats a la Reina de les Festes i la seua Cort d'Honor a través del tradicional cant d’estil.
Ajuntament d'Almussafes
._000382