Almussafes aposta per la participació ciutadana en la Cavalcada de Reis 2013

Domingo, 30 de diciembre de 2012 | e6d.es
• Un grup de huit associacions culturals i festives han decidit respondre a la invitació remesa del propi ajuntament

La tradicional Cavalcada dels Reis Mags, que cada any celebra l'Ajuntament d'Almussafes el dia 5 de gener, tindrà enguany una particularitat molt especial. En esta ocasió, l'ajuntament ha aconseguit involucrar a un grup d'entitats culturals i festives de la població que, amb la seua participació, oferiran una cavalcada original, diferent i més massiva que mai. Amb esta activitat, que té com a màxims protagonistes als Reis de l'Orient Llunyà, els xiquets i xiquetes de la població celebraran l'arribada del nou any disfrutant d'una desfilada que recorrerà les vies més cèntriques del nucli urbà.
Un any més, la iniciativa estrela de l'any nou d'Almussafes serà la Cavalcada de Reis, un acte oficial organitzat des de la Regidoria de Joventut de l'ajuntament, que durant la vesprada de dissabte que ve dia 5 de gener oferirà un divertit i colorit espectacle festiu en la localitat. La principal novetat d'enguany radica en els protagonistes de la desfilada màgica, ja que un grup de huit associacions culturals i festives han decidit respondre a la invitació remesa del propi ajuntament, oferint la seua participació activa en la cavalcada. “Almussafes té un gran moviment associatiu, ja que en l'actualitat superem les 70 entitats locals en una població que atresora 8.500 habitants i eixe fet, unit a la gran inquietud que sempre han demostrat els nostres veïns i veïnes per programar activitats pròpies o sumar-se a altres impulsades des del propi consistori municipal, ens ha portat a comptar amb algunes de les associacions per a la desfilada dels Reis del 2013”, argumenta el regidor de Joventut, Carles Grancha.
La Reina de les Festes i les dames de la seua Cort d'Honor participaran en la cavalcada, que també comptarà amb les entitats juvenils Clavariesses 2013 i Festers d'Almussafes, les comissions Falla La Torre, Falla Mig Camí i Falla Primitiva, l'Associació Valenciana d'Il•lusionisme, el Grup Dansaires del Tramusser i la Comparsa Mora Festers 79.
Cada una de les associacions oferirà música i ball, tot això adornat amb un vestuari que invitarà a viatjar al món dels contes, la màgia i la il•lusió, i que farà les delícies dels més xicotets de la casa. La cita està fixada a partir de les 6 de la vesprada, moment en què els xiquets i xiquetes d'Almussafes, acompanyats pels seus pares, es concentraran als voltants del Centre Cultural i de la Casa Consistorial per a presenciar la desfilada 2013.
Finalitzada la cavalcada en què participaran al voltant de 150 persones, els tres Reis Mags del llunyà Orient repartiran joguets a tots els xiquets i xiquetes presents en la mateixa esplanada del Centre Cultural.
Ajuntament d'Almussafes