Almussafes aposta de nou pel tenis adaptat

Sábado, 26 de abril de 2014 | e6d.es
• El club de tenis local organitza l'esdeveniment esportiu que cada any congrega als millors tenistes en cadira de rodes del país

Els tretze tenistes inscrits en la dessetena edició de l'Open de Tenis en Silla de Rodes de la Comunitat Valenciana i Copa d'Espaaña d'enguany s'han concentrat a primera hora del matí d’ahir divendres en el complex poliesportiu d'Almussafes per a assistir a la tradicional cerimònia d'obertura d'un torneig que es desenrotllarà durant tot el cap de setmana i que és puntuable per al rànquing nacional de tenis en cadira de rodes. El dijous es va celebrar la presentació oficial de la Copa d'Espanya i el sorteig del quadro d'emparellaments, un acte que va comptar amb la presència del regidor d'Esports de l'Ajuntament i del president de la Federació de Tenis de la Comunitat Valenciana, entre altres autoritats.
L’alcalde d'Almussafes, Albert Girona, va inaugurar oficialment la Copa d'Espanya i Open Autonòmic de tenis adaptat, un campionat organitzat des del Club de Tenis Almussafes, conjuntament amb FESA (Federació d'Esports Adaptats de la Comunitat Valenciana) i la FEDMF (Federació Espanyola d'Esports de Minusvàlids Físics) i que compta amb el patrocini de la Diputació i del propi Ajuntament d'Almussafes.
Durant la nit del dijous, es va presentar oficialment la desé sèptima edició del torneig, així com el sorteig del quadro individual i de dobles, un acte que va incloure un sopar de gala en què van estar presents les autoritats locals, el president de la Federació de Tenis de la C.V., Fernando García i el seu delegat territorial, Enrique Almudéver, junt el gestor de la Federació d'Esports Adaptats de la CV, Gabriel Melis, patrocinadors i jugadors de l'open.
Durant l'acte públic, el regidor d'Esports, Carles Grancha va destacar “la importància d'este torneig de tenis que, a tan sols dotze mesos de complir la seua majoria d'edat, ha aconseguit consolidar-se com tot un referent en el circuit nacional en què cada any es donen cita les millors raquetes, en esta ocasió procedents de set comunitats autònomes”.
Un dels moments més intensos de la gala el va protagonitzar el càlid homenatge que tant l'organització com els tenistes adaptats li van rendir a Manuel Palau, un dels primers jugadors que va disputar l'Open d'Almussafes, difunt el passat dia 8 de febrer.

 
Tretze tenistes es mesuraran pel títol de campió
Les quatre pistes de tenis de superfície greenset de les instal·lacions municipals, seu del Club de Tenis Almussafes i inaugurat l'any 2011, acolliran fins a diumenge que ve les nombroses partides de simples i dobles que disputaran tenistes representants de bona part de les federacions espanyoles que ocupen una millor classificació en el circuit nacional. Com principal cap de sèrie destaca el riojà Juanjo Rodríguez, número 5 del rànquing nacional, qui es va adjudicar al victòria l'any 2012, així com l'aragonés Carlos Pina, vencedor de la passada edició del torneig i que se situa en la sexta posició de la taula. Lluitaran, així mateix, per adjudicar-se el títol de campió i el seu Victor Marcen, en la catorzena posició, el burgalés i quinzé del rànquing nacional, Raul Moreno i els tenistes catalans, José Coronado, Jacob Nadal i Ubald Rates. Completen la llista de participants el jugador basc Patxi Fadrique, vint-i-uné del rànquing, i els murcians Enrique Síscar, Josu Villaoz i Andrés Guardiola. Per la seua banda, la Comunitat Valenciana estarà representada pels jugadors Juan Plaza i Julio Cortés.
Tots ells es mesuraran en les pistes fins a la pròxima jornada dominical, en la que es disputaran les finals. La primera a aclarir-se serà la de consolació, prevista per a les 10 del matí, seguida de les finals de les categories individual i de dobles. A continuació, se celebrarà la cerimònia de clausura i d'entrega dels trofeus als vencedors de l'Open autonòmic i Copa d'Espanya 2014 per part del regidor d'Esports, Carles Grancha, membres de l'organització i patrocinadors.
Ajuntament d’Almussafes