Alexis Lara, sociňleg d’Algemesí, estrena un format únic d’anŕlisi social en clau comarcal

Sábado, 25 de marzo de 2017 | e6d.es
• ‘La Comarca Científica’, un projecte audiovisual de Cičncies Socials

._000368
En un context en que és parla de la sobreinformació com a una altra cara de la desinformació, naix La Comarca Científica, un punt d’encontre per a la reflexió calmada i el debat, un botó de pausa dins de la societat de la informació. El projecte - que tracta d’abordar temàtiques comarcals des de les ciències socials - arranca amb una primera ronda de curtes entrevistes a diversos científics socials. Economistes, historiadors, psicòlegs, geògrafs o sociòlegs - entre d’altres - explicaran en què consisteix la seua ciència a través de diverses preguntes d’Alexis Lara, on també s’abordarà l’àmbit municipal i comarcal dels entrevistats.
En paraules del sociòleg riberenc, Alexis Lara, “les ciències socials han de recuperar el paper predominant a l’hora d’explicar la realitat social”; i remarca, en clara referència al format audiovisual de La Comarca Científica que “en l’era de la informació, on és més important ser el primer que l’anàlisi profund i on predomina la rapidesa front a la reflexió; cal adaptar-se amb formats que permeten competir, però sense abandonar el rigor”.
La Comarca Científica eixirà a la llum el pròxim 05 d’abril a les 21:00 h, tot i que les xarxes socials ja fa uns dies que estan funcionant. Des d’aleshores la pàgina web desbloquejarà tot el seu contingut i els primers subscriptors rebran la primera entrevista a través del correu electrònic i en format audiovisual. Posteriorment, les xarxes socials desvetllaran la identitat del primer científic social entrevistat i la seua ciutat d’origen, traient el primer vídeo a la llum.
La Comarca Científica