Alberic es prepara per a celebrar la Setmana Santa

Jueves, 6 de abril de 2017 | e6d.es
• María Paz Gómez Navasquillo, Pregonera de la Setmana Santa 2017

._000436


._000447

La Setmana Santa d’Alberic punt de referència per a reviure la celebració de la Passió, Mort i Resurrecció de Jesucrist, on es cuiden fins a l'últim detall la gran quantitat d’actes a celebrar des del divendres 7 d’abril amb el Pregó, fins al 16 d’abril, Diumenge de Resurrecció.
9 dies intensos on Alberic comparteix amb els seus visitants la seua joia natural com és la Muntanyeta coronada per l’Ermita de Santa Bàrbara, els arregles de les diferents confraries, Diumenge de Rams i el tradicional Concurs d’Encisams, l’espectacular Baixada dels Sants des de l’Ermita, Festival de Bandes, processons i el Divendres Sant la Solemníssima Processó de l’Enterrament amb les imatges del Sant Calze, Oració de Jesús en l’Hort, Cristo en la Columna, Ecce-Homo, Jesús Natzarè, Crist de la Fe, Sant Sepulcre, La Pietat, Sant Sepulcre i La Verge de la Soledat.
 
Actes a celebrar el divendres 7 i dissabte 8 d’abril 2017
 
Divendres 7 d’abril de 2017
22,00 h - Teatre Lliceu - Pregó de Setmana Santa
Pregonera: Sra. María Paz Gómez Navasquillo
Doctora per la Universitat Catòlica de València amb la qualificació d'Excel·lent Cum Laude. Llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació (pedagogia). Màster en Llenguatge (logopeda). Funcionària de Carrera, Tècnic d’Acció Social de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. Professora de Màster en la Universitat de València. Docent en la Universitat Catòlica de València del 2005 al 2013.
Ha publicat articles en revistes especialitzades i es autora dels llibres: Escuela de Padres. Programa de intervención para padres y menores con conducta de maltrato; Violència en la infància en el àmbito familiar; Educación vial, respuesta a una necessidad social, i Educación vial, factores y valores de riesgo.
Revisora en la publicació, Revista Espanyola de Drogodependència. Col·labora en el Departament Pedagògic de la DGT en la elaboració de material educatiu vial.
Ha impartit ponències sobre menors infractors, educació vial, violència filo-parental e intervenció familiar. Cursos i Jornades  organitzades per la Universitat Jaume I, la Universitat de Vigo, la UNED, el Ministeri de l’Interior, la DGT, el Ministri de Justícia, la Junta de Castella i Lleó i la Generalitat Valenciana.
Compromesa socialment i participa com a voluntària en els programes Sensibilització i Comerç Just de Càrites Diocesana. Es catequista en la parròquia de Massalavés.
Al finalitzar , actuarà la Banda Simfònica de la Societat Unió Musical  Alberic ,baix la batuta de Daniel Ferrero i Silvaje.
 
Dissabte 8 d’abril de 2017
17.00 h. Avda. Glorieta, concentració e inici de les Bandes de Tambors i Bombos de les Confraries de l’Oració de Jesús en l’Hort i la Confraria del Ecce-Homo, pel carrer Sant Antoni, Rafael Comenge i finalitzar amb una Tamborada en la Plaça de la Constitució on podran assistir i participar els que vullguen amb el seu tambor o bombo.
Eduardo Sala