| Edició núm. | Any: 12 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 27/11/2015

POBLACIONS » Algemesí » Cursos, jornades, tallers » Exposicions » Fotografia

Actes sobre la recuperació de la democràcia a Algemesí

L'exposició va acompanyada en paral•lel per una altra de fotografies de Vicent Julià Vives, fotògraf d'Alboraia, col•laborador des de fa molts anys amb la Diputació de València en nombrosos projectes



._000296



._000344
Des de fa uns mesos, L’Ullal Cultural prepara una sèrie d'actes sobre la recuperació de la democràcia a Algemesí, la coneguda Transició des del Franquisme a l'estat democràtic actual. Aquest és un període recent de la història que mereix ser estudiat i mostrat a la ciutadania, donada la seua gran transcendència sobre la realitat actual. A més de xerrades i taules redones, l’activitat central per a la qual necessitem el teu suport serà una EXPOSICIÓ sobre els canvis més importants ocorreguts a Algemesí des de 1974 fins a 1983: "La recuperació de la democràcia a Algemesí (1975-1983)". El jove historiador algemesinenc Raül Añó ha fet la tasca de documentació i organització de la informació, a partir d'entrevistes amb protagonistes, recuperació de fotografies i documents d'interés, material de premsa, documents d'arxiu, etc. A ell li correspon el paper de comissari. Alhora, l’estudi gràfic de la Casa Cantonera ha elaborat un disseny gràfic innovador. Es tracta d’una exposició on no sols podem veure els panells gràfics amb la informació i fotografies corresponents, sinó també mostrar objectes de l’època, cartell, llibres…
L'exposició va acompanyada en paral•lel per una altra de fotografies de Vicent Julià Vives, fotògraf d'Alboraia, col•laborador des de fa molts anys amb la Diputació de València en nombrosos projectes. Es tracta de 50 fotografies sobre les marxes que es varen realitzar a València el 9 d'octubre de 1977.
Els actes continuaran la propera setmana amb dues taules rodones els dies 3 i 4 de desembre, que se celebraran al Casino Lliberal d'Algemesí a les 19,30 h. La primera dedicada a repassar amb els historiadors Josep Antoni Domingo i Pedro Ruiz (catedràtic de la Universitat de València i ex rector de la mateixa universitat) el que fou la transició, particularment en el cas d'Algemesí. En la segona, Andreu Alberola preguntarà a tres protagonistes de la política local d'aquell moment (Lluís Escartí, Emili Morales i Joan Vicent Llàcer) pel context de les primeres eleccions democràtiques:.
Considerem que és temps de posar en valor un esdeveniment transcendent de la nostra història si volem ponderar els èxits i els fracassos i caminar cap a un futur millor.
L’ULLAL CULTURAL D’ALGEMESÍ  


El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.