5.000 litres de producte biològic per a combatre les larves de mosca negra i mosquit tigre

Miércoles, 3 de julio de 2019 | e6d.es
• L'helicòpter ha començat a fumigar des de la presa de Tous fins a la desembocadura del Xúquer a Cullera

._000648
Ha començat el tractament per via aèria, mitjançant un helicòpter, contra les larves de mosca negra i del mosquit tigre en el Riu Xúquer. El tractament ha començat a ejecutar-se en diferents llocs del llit del Riu Xúquer, des d'aquells pròxims a la presa de Tous fins a la desembocadura de Cullera .
A conseqüència de les temperatures extraordinàries per al mes de juliol i les elevades queixes del veïns de la comarca, el Consorci de la Ribera ha disposat complementar els tractaments terrestres que es feien fins hui, amb tractaments aeris, per arribar a aquells llocs on l'orografia, l'increment de cabal o la vegetació, impedeix accedir de forma terrestre.
El producte utilitzat és d'origen biològic completament selectiu i només afecta a les larves de mosquits i mosca negra, sent respectuós amb la resta de fauna i dels humans, evidentment.  Està previst que s'utilitzen 5000 l de producte, al llarg d'una jornada, amb vols d'aproximadament vint minuts de tractament sobre el riu i les sèquies més importants.
Aquest vol compta amb l'autorització de la Conselleria de Salut pública i Salut Universal, dins d'un contracte amb 46 municipis de la Ribera que han aconseguit coordinar els seus esforços a través del Consorci i la Mancomunitat tenint en compte que els adults de mosca negra són grans voladors que poden recórrer més de 20km en un vol i les actuacions contra la plaga han de fer-se d'una manera global i coordinada. Independentment de l'actuació de reforç mitjançant l'ús de l'helicòpter es continuarà treballant per mètodes terrestres de forma continuada.
E6D
 

 

._000660

._000681