50 dones de La Ribera milloren les seues expectatives de treball després d’un any formant-se

Miércoles, 16 de diciembre de 2015 | e6d.es
• Aturades de llarga durada d'Algemesí, Guadassuar i Villanueva de Castellón han millorat les seues possibilitats de trobar un treball amb una iniciativa de la Mancomunitat de la Ribera Alta


._000256._000414

50 dones aturades de llarga durada d'Algemesí, Guadassuar i Villanueva de Castellón  han millorat les seues possibilitats de trobar un treball després d'un any de formació intensiva en el programa AURORA, una iniciativa de la Mancomunitat de la Ribera Alta. Entre gener i desembre de 2015 les dones han rebut formació motivacional per al desenvolupament personal i l'autoestima, informació sobre tècniques per a la cerca activa d'ocupació i instrucció legal i empresarial per a l'autoocupació.
Addicionalment, les alumnes han rebut formació en activitats específiques per a afavorir la seua inserció laboral a curt termini en matèries com la informàtica, la gestió administrativa, la manipulació d'aliments o cuina.
Aquesta instrucció s'ha realitzat amb eines metodològiques innovadores que han permès treballar alhora la motivació personal i la formació laboral. En una primera fase s'ha treballat la predisposició a la cerca d'ocupació a través de la motivació personal i l'autoestima de les alumnes. Amb posterioritat, la instrucció s'ha centrat en aspectes laborals i matèries específiques amb les quals afavorir la contractació, a curt termini, d'aquestes dones.
AURORA va nàixer amb l'objectiu de promoure la millora de l’ocupabilitat i una major participació social de les dones de l'àmbit rural, a la Ribera Alta. El projecte ha sigut desenvolupat a través de la col•laboració de l'Institut de la Dona i la Mancomunitat de la Ribera Alta, amb finançament del Fons Social Europeu.

Clausura del programa i lliurament de diplomes a les beneficiàries
Villanueva de Castellón  i Algemesí van acollir el 15 de desembre els actes de clausura del programa, amb un doble lliurament de diplomes a les beneficiàries. Per a la majoria, AURORA ha sigut la primera experiència formativa després d'anys de dedicació a tasques domèstiques o la cura dels fills que les han separat del mercat de treball.
En el curs del programa, a més d'aquests certificats d'assistència i participació, les alumnes també han pogut obtenir acreditacions i carnets oficials per a l'acompliment d'activitats específiques, com la manipulació d'aliments.
El lliurament de diplomes va comptar amb la participació dels alcaldes de Vilanova de Castelló (Emilio Óscar Noguera), Algemesí (Marta Trenzano) i Guadassuar (Salvador Montañana), el president de la Mancomunitat de la Ribera Alta i alcalde de Sumacàrcer (Txema Peláez) i la directora del PATER (Gema March).
Txema Peláez, president de la Mancomunitat ha celebrat que gràcies al programa AURORA “dones aturades que se sentien excloses del mercat de treball se saben ara segures per a cercar una ocupació, perquè tenen formació actualitzada, preparació i, la qual cosa és més important, la motivació per a aconseguir-ho. Programes com aquest són essencials si volem millorar la participació de les dones en el teixit laboral i empresarial de la comarca”.
Mancomunitat de la Ribera Alta