43 joves de Sueca participaran en el programa La Dipu et beca

Jueves, 26 de junio de 2014 | e6d.es
• Este matí han sigut rebuts en l’Ajuntament

El saló de plens ha acollit este matí l’acte de benvinguda als 43 joves que, durant els mesos de juliol i agost, participaran en el programa La Dipu et beca. L’alcalde de Sueca, Salvador Campillo; la regidora de Promoció Econòmica, Mª José Sarrió; la regidora de Serveis Municipals, Pilar Moncho; i la regidora de Turisme i Comerç, Manoli Egea; han rebut els estudiants i els han desitjat un estiu molt profitós. La dotació econòmica que rebran pel seu treball serà de 500 euros mensuals, el 80% sufragat per la  Diputació, i el 20% restant, per l’Ajuntament de Sueca.
Els joves, estudiants universitaris o de Formació Professional, amb 18 anys d’edat o més, realitzaran les seues pràctiques remunerades en les àrees de: Promoció Econòmica, Urbanisme, Cultura, Departament d’Informació i Atenció al Ciutadà (DIAC), Tresoreria/Intervenció, Serveis Municipals, Informàtica, Turisme, Platges Adaptades, Biblioteca, Policia Local, Acció Social i Residència Sant Josep per a persones majors. En la determinació dels estudis convocats per a cobrir les places, s’han tingut en compte les necessitats dels departaments, així com la titulació del tutor de l’estudiant becat. Les àrees que acolliran més becaris seran les de platges adaptades i Residència Sant Josep, ja que en l’època estival necessiten un major reforç, i com a novetat, la Biblioteca Pública, que passarà de tindre un a quatre estudiants. 
Enguany, a l'igual que en els tres exercicis anteriors, la Conselleria ha suprimit els fons EMCORP que rebia l’Ajuntament per a contractacions en estos mesos d’estiu; per la qual cosa les contractacions de personal d’estes àrees s’han finançat en la seua totalitat amb fons municipals, comptant amb l’ajuda dels becaris adscrits a este Programa.
“Des de la Regidoria de Promoció Econòmica continuem apostant per este Programa, que combina formació i pràctiques, com a una oportunitat per a afavorir la incorporació al món laboral dels joves estudiants. El Programa permet posar en valor els estudis que estan realitzant i, a més, percebre un sou”, ha afirmat Mª  José Sarrió, regidora de Promoció Econòmica. “El primer és donar-vos l’enhorabona a tots. Amb la nova Llei estatal, com ja sabeu, no podem realitzar  contractacions laborals. Per això, el poder adherir-nos a este Programa de la Diputació, que no tots els ajuntaments poden, ens fa sentir-nos satisfets pel que representa, donar la possibilitat a joves estudiants de tindre un lloc de treball remunerat”, ha assenyalat l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo.   
A l'igual que l’any passat, donada la bona experiència obtinguda, els participants en el Programa realitzaran 30 hores setmanals, aspecte que es reflectirà en el certificat final acreditatiu del nombre d’hores realitzades, 240 en total. A més, els beneficiaris d’este Programa s’incorporen al Règim de la Seguretat Social amb la conseqüent afiliació i alta, per la qual cosa podran acreditar l’experiència laboral realitzada en el seu currículum. Al finalitzar el programa formatiu, tindran l’obligació d’elaborar una memòria descriptiva de les activitats realitzades.
Ajuntament de Sueca