| Edició núm. | Any: 12 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 03/10/2018

POBLACIONS » Manuel » Urbanisme, infraestructures i habitatge

290.000 euros per a convertir l'antiga plataforma de ferrocarril de Manuel en una via ciclopeatonal

La Conselleria ha condicionat uns 900 metres de plataforma de ferrocarril, mitjançant la construcció d'una via per als vianants formada per un carril de 3 metres

._000520
._000523
La consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració de Territori, María José Salvador, acompanyada pel director general d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo i per l'alcalde de Manuel, Josep Antoni Pastor, ha visitat les obres finalitzades de la via verda ciclopeatonal que ha realitzat el seu departament en aquest municipi aprofitant la plataforma de l'antic ferrocarril entre Xàtiva i La Pobla Llarga.
En el seu recorregut, Salvador ha assenyalat que, amb aquesta actuació, pressupostada en 290.000 euros, "hem completat les obres realitzades per l'Ajuntament per a transformar l'espai ocupat per l'antiga via del tren en via per als vianants".
Per a açò, la Conselleria ha condicionat uns 900 metre de plataforma de ferrocarril, mitjançant la construcció d'una via per als vianants formada per un carril de 3 metres d'amplària pavimentat.
Pel seu costat, l'Ajuntament de Manuel ha condicionat uns 450 metres del tram central d'aquesta antiga plataforma ferroviària, transformant-la en via per als vianants i ciclista, que juntament amb les actuacions de la conselleria, pel nord i pel sud, sumen 1.350 metres de via ciclopeatonal per al gaudi dels ciutadans.
A més, s'ha completat la resta de la secció amb plantació d'arbrat i un acabat en per al trànsit dels vianants, i s'ha construït una zona estancial en l'antiga estació formant una àmplia esplanada aprofitant també l'espai existent.
La població de Manuel estava travessada per una via fèrria que es va desmantellar fa uns anys. "Ara amb aquestes obres ja finalitzades -ha comentat Salvador- hem dotat a la població d'una via sostenible iniciada per l'ajuntament dins de la població on ciclistes i vianants poden transitar sense perill i beneficiar-se d'un esport sa a l'aire lliure.

Altres actuacions en la comarca
Per a la consellera, aquestes actuacions de millora de la mobilitat per als vianants i ciclista "constitueixen una de les línies fonamentals d'inversió de la Generalitat, en ser especialment rellevants en aquells àmbits més sensibles a aquests tipus de mobilitat sostenible, com les poblacions, travessies, etc, en els quals han de conviure en condicions de seguretat tant els fluxos motoritzats com els no motoritzats".
A més, Salvador ha avançat que el seu departament, a més d'invertir en aquesta via verda, va a redactar els projectes del Tram Xàtiva-Manuel-Pobla Llarga i Carcaixent per a "recuperar aqueixes antigues vies del tren per a les persones". Al mateix temps, ha informat d'altres treballs en la comarca, en concret dos en l'Alcudia, així com la construcció de rotondes que ja s'està realitzant a Alginet i Algemesí.
G.V.
 
 

El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.