150 persones participaren en un simulacre d'evacuació per incendi en el Centre de Salut d'Almussafes

Viernes, 17 de mayo de 2019 | e6d.es
• El simulacre s'ha realitzat en horari de plena activitat assistencial i sense avisar prèviament a treballadors i pacients

._000647
Prop de 150 persones han participat en un simulacre d'evacuació per incendi en el Centre de Salut d'Almussafes.
Es tracta dels professionals i pacients del centre sanitari, així com del personal de l'ajuntament que també treballa en este edifici. Junt amb ells, han intervingut també, de forma coordinada, el cos de Bombers (amb dos dotacions d’efectius), Guàrdia Civil, Policia Local i el Centre de Coordinació d'Emergències-112. L'evacuació s'ha iniciat al voltant de les 12:30 hores quan un treballador del cen-tre ha donat la veu d'alarma en detectar un foc (simulat pels mateixos bombers) al magatzem del soterrani del centre de salut.
A continuació, s'ha procedit al desallotjament de la zona afectada i s'ha intentat controlar el foc amb extintors. Davant la impossibilitat de controlar el foc, s'ha declarat l'evacuació completa de l'edifici pel Cap d'Emergència designat al centre de salut per a estos casos.
Amb l'objectiu que l'assaig fos el més real possible, el simulacre s'ha dut a terme en horari de plena activitat assistencial i sense avisar prèviament als treballadors i pacients del centre sanitari.
Així mateix, s'ha recreat l'atenció urgent de diversos ferits i el rescat d'un profes-sional sanitari que ha quedat atrapat en una consulta atrapat pel fum i el foc.
Després d'este rescat i el posterior recompte de persones al punt de reunió, s'ha donat per finalitzat el simulacre i el centre de salut ha reprès la seua activitat assistencial habitual.
 
Servei de Prevenció de Riscos
Este tipus d'exercicis és iniciativa del Servei de Prevenció de Riscos del Depar-tament de Salut de la Ribera i el seu objectiu és garantir la seguretat de les per-sones en cas d'incendi o de qualsevol altre tipus d'emergència real.
Amb estos assajos, els treballadors de la Ribera coneixen com evacuar pacients i acompanyants en les seues àrees de treball, com utilitzar els mitjans d'extinció d'incendis, com donar l'alarma davant d'una emergència o com actuar si es veuen envoltats per foc o fum.
GVA


._000006