14 poblacions de la Ribera apareixen en la relació dels espanyols morts en els camps de concentració nazis de Mauthausen i Gusen

Lunes, 12 de agosto de 2019 | e6d.es
• Albalat de la Ribera, Alberic, Algemesí, Alzira, Carcaixent, Carlet, Corbera, Cullera, Guadassuar, La Pobla Llarga, Sollana, Sueca, Turís y Villanueva de Castellón
._000678

._000517
Fins a un total de 4.427 espanyols van ser morts en els camps de concentració nazis de Mauthausen i Gusen, a Àustria. Així s'ha fet públic en el Boletín Oficial del Estado (BOE).
Cal destacar que entre estes víctimes, 385 eren de la Comunitat Valenciana; en concret, 118 eren de la província d'Alacant, 103 de la província de Castelló i 164 de la província de València.
I entre els valencians s'han registrat alguns difunts de poblacions de la nostra comarca: Albalat de la Ribera, Alberic, Algemesí, Alzira, Carcaixent, Carlet, Corbera, Cullera, Guadassuar, La Pobla Llarga, Sollana, Sueca, Turís i Villanueva de Castellón.
“Amb la publicació del llistat es du a terme allò que s'ha acordat per la magistrada-jutge encarregada del Registre Civil Central, que complix una de les iniciatives de la Llei de Memòria Històrica per a la reparació de les víctimes del nazisme”, segons destaca el Ministeri de Justícia.
“Els familiars i interessats tindran la possibilitat de presentar al·legacions i sol·licitar correccions en el termini d'un mes. Així seran inclosos en el registre de difunts, estatus que encara no tenien. La iniciativa perseguix agrair i reparar als més de deu mil espanyols deportats a camps de concentració pel govern franquista, dels quals més de la mitat van perdre en ells la vida”, destaca Justícia.

 

._000520

._000626