1.300 veïns s'inscriuen en la borsa de treball social de Cullera

Jueves, 7 de enero de 2016 | e6d.es
• El consistori cridarà ben aviat als candidats per a les primeres contractacions


._000338


._000246
 
La incidència de la desocupació a Cullera s'ha fet palesa amb la posada en marxa de la borsa de treball social impulsada per l'Ajuntament. Finalment, 1.300 persones s'han inscrit en esta iniciativa municipal amb la qual es pretén donar accés en igualtat de condicions als llocs de treball que puga generar el consistori o les empreses concessionàries que treballen per a ell.
En un nou exercici de transparència, el govern ha publicat el llistat dels candidats al web municipal www.cullera.es on les persones interessades podran comprovar l'ordre en el qual han quedat establides en funció de l'autobaremació que elles mateixes feren en el moment de la inscripció d'acord amb els criteris del reglament de la borsa.
L'alcalde de Cullera, Jordi Mayor, ha explicat que ben aviat començarà a cridar-se als candidats per procedir a les primeres contractacions, de forma que des de l'aprovació del reglament s'ha complit escrupolosament el calendari marcat pel govern. Estes persones hauran d'avalar amb documentació l'autobaremació que feren i passaran una entrevista de selecció.
Mayor ha assegurat que «el nombre de persones inscrites avala l'enorme interés que el projecte ha despertat donada la situació d'emergència social per la qual passen moltes famílies a la nostra població».
Tot i que el primer edil ha insistit en el fet que «esta no és la solució a l'atur», ha subratllat que la borsa de treball social dotada amb 300.000 euros inicials al pressupost municipal de 2016 «era molt necessària per poder oferir un xicotet baló d'oxigen a moltes persones que porten anys aturades i tenen una difícil inserció laboral i també per acabar amb l'enxufisme sistemàtic que s'havia practicat a l'ajuntament històricament».
La borsa de treball social és un dels principals projectes del nou govern municipal de Cullera i inicialment es preveu la contractació d'al voltant de 150 persones al llarg de tot l'any. Està oberta perquè qualsevol empresa puga recórrer a ella per seleccionar els seus treballadors —preguntant al departament de Personal— així com perquè nous candidats puguen inscriure's.
Quan es va iniciar el procediment de contractació, més de 2000 persones s'interessaren per esta ferramenta que s'erigix com el principal projecte de foment de l'ocupació del consistori dirigit a persones de difícil inserció laboral.
En els pròxims mesos s'iniciarà la creació d'una borsa d'ocupació general —no d'emergència social— que tindrà un altre tipus de regulació específica a l'hora d'accedir a altres categories laborals, per exemple quan l'ajuntament necessite cobrir alguna plaça de funcionari o interí.
Ajuntament de Cullera