108 persones treballaran este estiu a Carcaixent dins del pla de Foment de l’Ocupaciķ Agrāria

Sábado, 4 de julio de 2020 | e6d.es
• Es realitzaran tasques de neteja i manteniment de camins i barrancs en tot el terme municipal

._000625
36 persones han començat a treballar esta setmana a Carcaixent per a realitzar diver-ses actuacions de neteja i manteniment al terme municipal. Es tracta del pla de Foment de l’Ocupació Agrària impulsat del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social al qual s’ha adherit l’Ajuntament de Carcaixent i que donarà ocupació durant els mesos de juliol, agost i setembre a un total de 108 persones, (99 peons i 9 capatassos). El programa es gestiona en el marc dels convenis de col·laboració del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) amb les corporacions laborals, a través del qual se sufraguen els costos labo-rals de les treballadores i treballadors contractats. Este pla d’ocupació té un doble objectiu: d’una banda pal·liar la desocupació agrícola eventual que es viu en les zones agrícoles durant la temporada d’estiu i, per una altra, dur a terme millores en les infraestructures del patrimoni rural i forestal. Concretament les tasques que van a realitzar-se, treballs per a la prevenció d’incendis, neteja de ba-rrancs i camins, manteniment de l’Hort de Soriano i eliminació d’abocadors incontrolats entre altres tasques puntuals.
L’Ajuntament de Carcaixent contractarà a través d’este pla a 108 persones que tindran un contracte laboral d’un mes. El requisit imprescindible per a accedir a este contracte mensual era estar inscrit en el SERVEF com a demandant d’ocupació i acreditar la condició de treballador agrari, com a mínim 3 mesos durant l’últim any ja que este pro-grama d’ocupació està destinat a complementar la renda dels treballadors del camp durant els mesos d’inactivitat. La selecció del personal s’ha fet seguint els criteris de baremació que marca el Ministeri i que contempla alguns paràmetres com és el nivell de renda dels membres de la unitat familiar, tindre responsabilitats familiars, estar més temps aturat i no haver estat contractat en el mateix programa l’any anterior.
Sara Diert, regidora d’Agricultura, ha posat en relleu la importància d’este programa en el context actual “este programa és sempre un recolzament per a les persones amb desocupació estacional però que ara esdevé fonamental en la situació econòmica en la que ens trobem, a és també se’n beneficia la ciutadania en general, atés que ens per-met avançar amb major rapidesa en l’adequació del terme municipal”.
Ajuntament de Carcaixent._000688

._000729