| Edición diaria núm: | Año: 8 | Noticias: | Fotografías: | Comentarios de usuarios:

Miércoles, 27 de marzo de 2013

GASTRONOMÍA » Gastronomía en la Ribera » L’arnadí forma part de la nostra tradició
» Articulistas » Recetas » Repostería » Salva Roses

L’arnadí forma part de la nostra tradició

Entrevista a Paco Llopis, pastisser tradicional i gerent de “Pastisseria Llopis” a Alzira


Paco Llopis és un pastisser de renom, no sols a Alzira, sinó també més enllà de la nostra ciutat. La seua tradició familiar fornera va fer que la infantesa i joventut la passara a un obrador. Era una època difícil i hi havia que treballar! Encara que va posar tots els impediments que va poder per fugir d’este sacrificat ofici, no ho va aconseguir. El destí va actuar de manera inevitable per a reconduir-li al que ha sigut la seua vida: la pastisseria creativa i artesana.
Una de les característiques de la Pastisseria Llopis és la tendència a relacionar una data assenyalada amb un producte típic.
En la conversa que hem mantingut amb Paco Llopis ens ha parlat d’un d’eixos productes estrella per a les Pasqües com és l’arnadí. Una creació rebostera molt arrelada en la nostra comarca i que cobra protagonisme any darrere any quan apleguen estes dates. Ens ha contat com es prepara este dolç, així que  si algú està interessat en realitzar-lo, esta és la recepta pas a pas de com s’elabora l’arnadí a la Pastisseria Llopis.
Salva Roses
 

Entrevista a Paco Llopis

Per a escoltar l'àudio en telèfons mòbils o tablets, clic ací
 Recepta de l’arnadí

Ingredients
1 kg de moniato bullit i triturat.
1 kg de carabassa torrada i escorreguda durant una nit.
1.200 gr de sucre.
Ratlladura de dues llimes.
2 canonets de canyella.

Preparació
Confiteu a foc lent el moniato i la carabassa per separat. Per fer-ho heu de mesclar en un recipient el moniato amb 600 gr de sucre, la ratlladura d’una llima i un canonet de canyella. Després heu de fer el mateix amb la carabassa.
Manteniu-ho en cocció durant uns 5 minuta sense deixar de remenar i deixeu-ho refredar.
Agafeu una cassola de fang i ompliu-la amb el moniato i la carabassa fent la forma d’un con i de manera que cada costat siga d’un sabor. Tot seguit, decoreu l’arnadí amb pinyons, ametles i sucre per damunt.
Després poseu la cassola al forn fins que l’arnadí estiga daurat.
 
                                                                     
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.
  • 0Comentario
    Imprimir Enviar a un amigo
  • Compartir

Noticias similares