| Edición diaria núm: | Año: 9 | Noticias: | Fotografías: | Comentarios de usuarios:

Jueves, 10 de septiembre de 2015

GASTRONOMÍA, OCIO Y MÁS... » Gastronomía y ocio en la Ribera » La paella entra en la Universitat amb la col•laboració del Concurs Internacional de Sueca
» Arroz » Eventos gastronómicos

La paella entra en la Universitat amb la col•laboració del Concurs Internacional de Sueca

"El Centre Universitari col•laborarà amb nosaltres en l’organització de les semifinals de 2016 que se celebraran als Estats Units, Xina, Japó i Austràlia"



._000305



._000338

El Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca compta, des d’este mateix any, amb una universitat oficial. Es tracta del Centro Universitario de Gastronomía y Management Culinario Gasma de Castelló, universitat de referència en l’estudi de l’arròs mediterrani gràcies als seus diplomes professionals. A través d’este conveni de col•laboració, des del Concurs i Gasma promourem l’estudi de la paella (la seua història, ingredients, recepta tradicional, variacions…) en l’àmbit universitari i difondrem la imatge del plat més representatiu de la gastronomia valenciana tant dins com fora de les nostres fronteres. Com a primera acció d’este acord, responsables de Gasma ens acompanyaran este diumenge i entregaran el segon premi. “El Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca va molt més enllà de la festa que s’organitza el 13 de setembre. La implicació del món universitari demostra el valor del nostre plat més internacional i obri expectatives de futur i de treball als jóves valencians i de tot el món”, ha explicat el regidor responsable del Concurs, Vicent Baldoví. 
A partir de l’any que ve, la presència de Gasma en el Concurs serà cada vegada major. Així, el Centre Universitari col•laborarà amb nosaltres en l’organització de les semifinals de 2016 que se celebraran als Estats Units, Xina, Japó i Austràlia. Gràcies a estes accions que es van iniciar en 2014, el Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca s’ha convertit en un dels principals ambaixadors gastronòmics de la Comunitat Valenciana. El Grau Oficial de Gastronomia de Gasma, que ha sigut acollit amb gran interés fora de les nostres fronteres, i enguany comptarà amb alumnes de quatre continents, ens acompanyarà en esta aventura internacional.
Des del seu naixement, Gasma ha apostat sempre per promoure l’estudi de l’arròs com a base de la gastronomia mediterrània. De fet, ‘La arrocería mediterránea’ va ser el títol del primer diploma universitari de Gasma. El curs es va desenvolupar entre febrer i juny d’enguany i va comptar amb un equip docent únic fins a la data format per xefs com Juan Carlos Galbis, Susi Díaz, Rodrigo de la Calle, Rafael Vidal, Bernd Knöller o María José San Román, entre molts altres. Després de l’èxit de la primera edició, l’estudi de l’arròs torna a estar present en els cursos d’especialització de Gasma. Davall el títol ‘L’arròs mediterrani: tradició i innovació’, la segona edició del curs que s’inicia al gener de 2015 formarà els alumnes en els fonaments de l’elaboració dels arrossos, l’oferta tradicional i la visió més innovadora i avantguardista.
Des del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca estarem presents en este programa formatiu. Així, Jesús Melero, coordinador general del certamen, s’incorpora a un equip docent pel que ja han passat grans mestres arrossers guanyadors del concurs. És el cas de Juan Carlos Galbis o del cuiner manxec Julián García, vencedors en 1984 i 2013, respectivament. A més, un dels alumnes del curs de Gasma serà seleccionat per a participar, amb tot el dret, en el Concurs el pròxim 2016.
Ajuntament de Sueca


El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.
  • 0Comentario
    Imprimir Enviar a un amigo
  • Compartir

Noticias similares

AÑADIR UN COMENTARIO

* Escribe en cifra el resultado de la suma en el campo.

* Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

* La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

* El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador. * Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto,    ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de    apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos. * EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario, ni se hace responsable de las opiniones    vertidas. * Se recomienda no abusar de las mayúsculas ni de abreviaturas. * Los comentarios tienen que guardar relación con el tema del que trata la noticia. * No se admiten comentarios de carácter publicitario.