| Edición diaria núm: | Año: 9 | Noticias: | Fotografías: | Comentarios de usuarios:

Viernes, 20 de noviembre de 2020

GASTRONOMÍA, OCIO Y MÁS... » Gastronomía y ocio en la Ribera » Gastro Ribera promociona el producte local amb un showcooking en el Cdt València
» Arroz » Eventos gastronómicos » Platos autóctonos

Gastro Ribera promociona el producte local amb un showcooking en el Cdt València

Iván López, xef de CamiVell, i el mestre paeller Juan Carlos Galbis han cuinat un menú a quatre mans amb productes de la Ribera


La Ribera de Xúquer dedica el mes de novembre a promocionar la seua gastronomia i el producte local, en la segona edició de Gastro Ribera. Es tracta d'un esdeveniment organitzat pel Consorci de la Ribera, la Mancomunitat de la Ribera Baixa i la Mancomunitat de la Ribera Alta, amb el suport de Turisme Comunitat Valenciana i L’Exquisit Mediterrani, el Patronat Provincial de Turisme de València i Del Tros al Plat i AFIC, l’Agència per al Foment d’iniciatives Comercials.
Des de la seua primera edició, l'esdeveniment té el propòsit d'obrir-se al sector de l'hostaleria, donant a conèixer ingredients, plats i tradicions de la comarca més enllà del territori.
Per això, aquest matí el CdT València ha acollit un showcooking de la mà de dos cuiners amb una llarga trajectòria i estils ben diferents: Iván López, del restaurant CamiVell d'Alzira i el conegut mestre paeller Juan Carlos Galbis. Una combinació perfecta de tradició i modernitat, joventut i experiència.
Durant la sessió formativa els cuiners han donat a conèixer algunes de les particularitats dels ingredients autòctons com el garrofó, així com les principals tècniques de cocció, neteja i aprofitament dels productes.
També han preparat en directe innovadors plats amb ingredients de la terra com una crema de carabassa fusió Ribera-Àsia, albergínia a la flama, o nyoquis de garrofó amb douxelle de rovellons i alls tendres, així com les conegudes postres “món cítric” del restaurant CamiVell. I per descomptat, l'expert arrosser i investigador Juan Carlos Galbis ha cuinat un arròs melós de fenoll silvestre, fulles verdes de tardor i bacallà en salaó i un arròs al forn amb ànec que recupera una recepta de més de 150 anys.

GastroRibera, novembre gastronòmic
Durant tot el mes de novembre, 24 restaurants de 12 municipis de la Ribera de Xúquer ofereixen menús, plats i esmorzars amb ingredients de proximitat, convertint a les taronges, verdures de l'horta, vi, mistela, mel de taronger, caqui i, per descomptat, l'arròs, en els autèntics protagonistes.
Aquesta oferta gastronòmica es completa amb experiències turístiques, un seminari online sobre producte, un catàleg de producte local, i accions singulars com “la paella del meu poble”, en la qual els alcaldes de les localitats elaboren una paella a l'estil de la seua localitat, o aquest showcooking amb estudiants de cuina. Consulta ací tota l'oferta i activitats
Consorci de la Ribera


El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.
  • 0Comentario
    Imprimir Enviar a un amigo
  • Compartir

Noticias similares

AÑADIR UN COMENTARIO

* Escribe en cifra el resultado de la suma en el campo.

* Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

* La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

* El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador. * Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto,    ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de    apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos. * EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario, ni se hace responsable de las opiniones    vertidas. * Se recomienda no abusar de las mayúsculas ni de abreviaturas. * Los comentarios tienen que guardar relación con el tema del que trata la noticia. * No se admiten comentarios de carácter publicitario.